Premier League - Egy éve veretlen a Liverpool

Jürgen Klopp

Csütörtöki győzelmével már több mint egy éve nem kapott ki a Liverpool az angol labdarúgó-bajnokságban, Jürgen Klopp vezetőedző szerint azonban nem erre helyezi a hangsúlyt.

A német szakember a veretlenséggel kapcsolatban azt mondta, hogy az "nyilvánvalóan jó dolog", de elsődleges céljuk, hogy megnyerjék a soron következő meccsüket.

"Még semmi nem ért véget, nekünk pedig bizonyítanunk kell, hogy készen állunk a következő feladatra. Valóban boldog vagyok és büszke a játékosaimra, de nem szabad elbizakodottnak lennünk" - mondta Klopp, miután csapata csütörtökön 2-0-ra legyőzte a vendég Sheffield Unitedot.

Az éllovas Liverpool legutóbb 2019. január 3-án maradt alul a Premier League-ben, akkor a címvédő Manchester Citytől kapott ki 2-1-re. Azóta 37 bajnokin maradt veretlen, ezek közül 32 találkozót megnyert, és 101 pontja mellett 89 gólt szerzett.

A PL-ben korábban csak két csapat volt képes erre a bravúrra: az Arsenal veretlenségi sorozata 49 mérkőzésen át tartott - közte a teljes 2003-2004-es idénnyel, amelyben bajnok lett a londoni együttes -, a Chelsea pedig 2004. október 16. és 2005. november 6. között 40 találkozón nem kapott ki a bajnokságban.

A Liverpool a hazai kupasorozatokban az elmúlt egy esztendőben csak két vereséget szenvedett el: januárban az FA Kupában a Wolverhampton Wandererstől kapott ki, decemberben pedig a Ligakupában - tartalékosan kiállva - az Aston Villával szemben maradt alul.

A nemzetközi porondon szintén kétszer kaptak ki a liverpooliak: a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán Barcelonában, majd a jelenlegi csoportkörben Nápolyban.

A Liverpool 2019-ben egyetlen hazai trófeát sem nyert, de nemzetközi színtéren kárpótolta magát: első angol klubként hódította el egy évben a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnoki címet.

A Liverpool legközelebb vasárnap lép pályára, az FA Kupában a városi rivális Evertont fogadja - a párharc győztese a legjobb 32 közé kerül -, míg jövő szombaton, a PL 22. fordulójában a Tottenham Hotspurhöz látogat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?