Porban pedáloztak Losoncon

kerékpár

Befutott versennyé nőtte ki magát a Nógrádi Pedál nemzetközi hegyikerékpáros viadal, amely kilencedszer zajlott Losoncon és a környező dombokon, hegyi ösvényeken.

Szokatlan volt a terep, de a porra nem panaszkodtak a sárhoz szokott bringások. Összesen 188 versenyző állt rajthoz, nem mindenki ért célba, de nem is csoda, a terep és a távolság komoly próbára tette mindenki felkészültségét. A hosszabbik, 50 km-es távon a Blackbike.sk kerekese, Rudolf Dzureň hajtott a leghamarabb a célba, a 25 kilométert a Peter Sagan Akadémia versenyzője, Roman Vaľo nyerte.

Időeredménye, vagyis az 56:08,7 perc új pályacsúcs, a legjobb női kerekes a salgótarjáni Bali Sára volt – árulta el érdeklődésünkre Vlastimil Dužbaba főszervező. – Nagy hőségben zajlott a verseny, de szerencsére komoly baleset nélkül. Jó érzéssel nyugtáztam, hogy tetszett a pálya az indulóknak, mert gyorsnak, technikailag igényesnek és szórakoztatónak is tartották egyben. Ráadásul a sár sem hiányzott nekik, mert először fordult elő a Nógrádi Pedál kilencéves történetében, hogy porfelhőkben viharzott a mezőny, és a sár híján gyorsabban célba ért. Először fordult elő, hogy utána a losonci fürdőt is meglátogathatták az érdeklődők, jól jött a portalanítás, felfrissülés. Bemutatkozott a budapesti KT Racing Team, azt mondták a távozáskor, jövő évi versenynaptárukba is bekerül a Nógrádi Pedál. Szinte egész Szlovákiából voltak kerekeseink, akadtak olyanok is, akik először találtak hozzánk, de kialakult már a törzsgárdánk is, ők rendre eljönnek Losoncra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?