Pontrablásra készül a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma (17.30) az újonc trencséni együttes otthonában lép pályára az öt vereséggel nyitó sereghajtó DAC a labdarúgó Corgoň Liga 6. fordulójában.</p>

Fogadkoznak a csallóköziek, hogy pontot szereznek a divat városában, ám az utolsó előtti helyen álló nyeretlen hazaiak pedig abban bíznak, hogy megszerzik első győzelmüket.
A sárga-kékek a korábbi gyakorlattól eltérően ezúttal edzőtáborba vonultak a meccs előtt. „Változtattunk az eddig megszokott bajnokik előtti felkészülésen, és Pöstyénben hangolunk a fontos találkozóra. Sajnos, Boya térdsérülés miatt nem játszhat, Németh Zsolt pedig vádliproblémákkal küszködik, így kétséges a szereplése -mondta Németh Krisztián, a DAC megbízott edzője. - Egész héten műfüvön gyakoroltunk, kedden és csütörtökön egymás elleni meccset is játszottunk, mert Trencsénben is ilyen talajú pálya vár ránk. Nagymihályból visszatért Ján Marcin, aki jól mutatkozott a tréningeken, ezért a kezdőcsapatban számítok rá. Sokat csiszoltuk a támadójátékot, remélem, ez a meccsen is megmutatkozik.“
A sárga-kékek leigazolták a kladnói Jiří Kabelét, a 24 éves cseh jobbszélső helyet is kapott a trencséniek elleni keretben, de nem valószínű, hogy kezdő lesz. Roman Konečný ma tartja az esküvőjét, ezért nem tartott a többiekkel. A próbajátékon levő Roland Števko és Martin Mikulič esetleges szerződtetéséről várhatóan a napokban születik döntés.
„Dinamikus és technikás focit produkál a trencséni együttes, védőinknek elsősorban a gólerős Depetrisre kell ügyelniük. A megszokottnál gyorsabban és pontosabban szeretnénk játszani, és bízom benne, hogy az eddig rengeteg helyzetet elpuskázó csatáraink végre betalálnak. Mindenképpen pontot akarunk szerezni, ez lökést adna a csapatnak“ - hangsúlyozta Németh Krisztián.
A DAC várható kezdőcsapata: Kováč-Laštovka, Struhár, Marcin, Štajer-Helísek, Hílek, Lénárth, Tomčák (Németh Zsolt)- Harsányi, Delarge.
A trencsénieknek ez lesz a harmadik hazai bajnoki meccsük, az első kettőn döntetleneztek: Ružomberok 1:1, Nitra 0:0. Egy hete Zsolnán gól nélküli döntetlent értek el Depetrisék. Adrián Guľa edző biztosra veszi, hogy megszerzik első győzelmüket.
A két csapat az élvonalban eddig csupán az 1997/98-as és 1999/2000-es idényben találkozott. Mindkét trencséni meccsen kikapott a DAC, 1997 októberében Konečný büntetőjével 1:0-ra, 2000 áprilisában pedig Gottwald és Valachovič találatával 2:0-ra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?