Pontért utazott a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma délután (15.30) Kassán vendégszerepel a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 20. fordulójában. A dunaszerdahelyiek a múlt heti, aranyosmarótiak elleni győzelem után bizakodva utaztak a 11. helyezett otthonába.</p>

A csallóköziek tegnap röviddel 12 óra után keltek útra Kelet-Szlovákiába. A ViOnnal vívott meccsen kiállított Martin Konečný két bajnokira szóló eltiltást kapott, ám mivel begyűjtötte negyedik sárgáját is, így három találkozón nem szerepelhet. Peter Struhár keresztszalag-húzódás miatt nem léphet pályára. „Sajnos, két védőre nem számíthatok, főleg Struhár pótlása okoz fejtörést. Várhatóan Igor Obert jut szóhoz Hrabáč mellett a védelem tengelyében -mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. - Matúš eltiltása lejárt, így a csatársorban ő lesz Filo párja, míg Tomčák ezúttal a középpálya bal oldalán kap szerepet.“
A DAC mestere videón megnézte a kassaiak máriatölgyesi meccsét, amelyen a vendégek főleg a macedón Darko Tofiloski kapus bravúrjainak köszönhetik, hogy gól nélkül megúszták. „Miután megnyertük a fontos hatpontos meccset bizakodva várjuk az összecsapást. Harcos játékosok alkotják a kassai csapatot, akik nem nagyon boldogulnak a jól záró védelemmel. Kulcsembereik téli távozása után elsősorban a pontrúgásaik veszélyesek. Pontrablásra készülünk, ahhoz az kell, hogy fegyelmezetten futballozzunk, és gyors kontrák után eredményesek legyünk. Alegutóbbi két kassai mecssen mi húztuk a rövidebbet, ideje lenne javítanunk“ -hangsúlyoztaRadványi.

A DAC várható kezdőcsapata: Novota-Ďurica, I. Obert, Hrabáč, Boya-Helísek, Hílek, Lénárth,Tomčák-Matúš,Filo. Csereként Kiss D., Hassan, Halimi, Melinho, Nkendo és Coric áll bevetésre készen.

Štefan Tarkovič, a kassaiak szakvezetője reméli, hogy védencei sikerrel veszik a DAC elleni akadályt. Nem a legjobb az MFK hazai mérlege, négyszer győzött, egyszer döntetlenezett és négy ízben kikapott, a gólarány: 12:11.
A csallóköziek élvonalbeli visszatérésük óta a két gárda háromszor találkozott Kassán, 2008. novemberében Matics, illetve Kweuke találatával 1:1-es döntetlen született, 2009 júliusában Novák és Škutka góljával 2:0-ra, 2010 márciusában pedig 2:1-re (g.: Milinkovics, Megias, ill. Marcin) nyertek a keletiek. A tavaly szeptemberi dunaszerdahelyi meccset Filo döntötte el ahazaiakjavára (1:0).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?