Polgár Judit lesz a sakkvilágbajnoki döntő szakkommentátora

Budapest |

<p>Új helyzetnek, ugyanakkor megtisztelő feladatnak nevezte Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, hogy a Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő hivatalos szakkommentátorának kérték fel.&nbsp;</p>

"Még nem voltam világbajnoki döntő kommentátora, sőt, egész versenyt sem kommentáltam, ezért teljesen új helyzet vár rám" - mondta az M4 Sportreggeli című hétfői adásában minden idők legjobb női játékosa.

A New Yorkban pénteken kezdődő és november 30-ig tartó esemény kapcsán Polgár Judit arról is beszélt, hogy a sakk megfiatalodott, és ez lesz az első vb-döntő, melyet már az új generáció tagjai vívnak, akik nemcsak a szakkönyveket, hanem a számítógépet is igénybe vették a felkészülés során. 

Véleménye szerint a sportág "imidzsének" az is jót tett, hogy a címvédő norvég Carlsen jóképű, modellkedett is, ezért a fiatalok nagy táborát tudta meghódítani. 

A 12 játszmásra tervezett döntő esélyeit latolgatva az olimpiai bajnok, évtizedes világranglista-vezető Polgár Judit elmondta, hogy mindkét résztvevővel játszott már, Carlsent ő és a szakma egésze is esélyesebbnek tartja, ugyanakkor az orosz Karjakin mögött igen erős csapat áll. 

"Sok múlik a pillanatnyi formán, de a fizikai felkészültség, valamint a mentális állapot is döntő lesz, hogy egy esetleges vereségen hogyan tud túllépni a versenyző" - nyilatkozott Polgár Judit, aki szerint az első két-három játszma "tapogatózással", egymás felmérésével telik majd, és sokat számít, hogy ki nyeri az első partit.  

A New York-i eseménynek várhatóan több neves vendége lesz, így Bill Gates, Mark Zuckerberg, illetve az Egyesült Államok új elnöke. 

"Izgalommal várom a döntőt, szakkommentátorként a stúdióban fogom elemezni a partik legkritikusabb pillanatait, ám az elemzésen kívül beszélgetek a híres vendégekkel, és a sportág története, érdekes sztorik is színesítik majd az elemzéseket" - összegzett Polgár Judit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?