Pintér sokat segít Hudáknak

<p>Hudák Dávid a szerződése lejárta után idén nyáron a pozsonyi Slovanból igazolt Mezőkövesdre. A 23 éves középső védő jó teljesítményének is köszönhetően az újonc várakozáson felül szerepel az NB I-ben. A 194 centi magas futballistát telefonon kérdeztük.</p>

Hogy érzi magát Mezőkövesden?

Remekül. Jó húzásnak bizonyult, hogy ideigazoltam, és hároméves szerződést írtam alá. A vezetők kiváló körülményeket biztosítanak, nekünk csak a focira kell összpontosítanunk. Örülök, hogy állandó helyem van a csapatban, csupán a nyitófordulóban hiányoztam. Érzem, hogy bíznak bennem, nem úgy, mint másfél éve Újpesten, igaz, ott csak öt hónapos vendégjátékon voltam. Egyébként is elegem lett a kölcsönadásokból, hiszen a Slovan az Újpesten kívül Dunaszerdahelyre és Szakolcára is elküldött már korábban.

Középhátvédként gólt is lőtt, éppen a címvédő Fradinak. Hogyan emlékszik a találatra?

Nem volt különösebben nehéz dolgom, egy ívelt szabadrúgást követően közvetlen közelről pofoztam a hálóba a labdát. De fontos gól volt, mert ezzel egyenlítettünk 1:1-re a Groupama Arénában, nagy bravúrnak számított, hogy a 2:2-es eredményt elérve pontot raboltunk a bajnok Üllői úti otthonában.

Milyen a viszonya Pintér Attia vezetőedzővel?

Jó a kapcsolatom a vezetőedzővel, aki tapasztalt szakemberként sok mindenre megtanít bennünket. Mivel ő is középhátvéd volt, rendkívül hasznos tanácsokkal lát el. Az edzéseken rendszeresen gyakoroljuk a tolódásokat.

Mi a titka, hogy a csapat az utóbbi öt bajnoki meccséből négyet megnyert, Debrecenben pedig döntetlenezett?

Nagyon jó a kollektíva, egymást biztatjuk, és egymásért küzdünk. Több új játékos is csak közvetlenül a bajnoki rajt előtt, vagy a pontvadászat közben érkezett. Így idő kellett, hogy összecsiszolódjunk.

Legutóbb odahaza a Videotont győzték le.

Nagyon nehéz meccs volt, hiszen a Fradi után a Vidi a bajnokság legjobb csapata. Ezt ellenünk is igazolta, 1:1-nél mindkét együttes nyerni akart, szerencsére, a hajrában szerzett Střeštík találatával mi győztünk. Remélem, Újpesten is folytatódik a veretlenségi sorozatunk.

Milyen taktikai felállásban futballozik a Mezőkövesd?

Többféle felállásban játsszunk, mesterünk az ellenfelek szerint a 4-1-4-1 mellett a 4-2-3-1-es rendszert alkalmazza, de Debrecenben például öt védővel álltunk fel.

Kik a legjobb barátai a csapatból?

Mindenkivel kijövök, de természetesen a szlovákiai és a cseh légiósokkal, Tujvellel, Fótyikkal, Střeštíkkel és Vošáhlíkkal szorosabb a kapcsolatom.

A jó szereplés hatására a klubvezetők nem módosítottak a célkitűzésen?

Nem. Továbbra is a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb, a többi már csak ráadás. De természetesen szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni.

Mennyiben más a magyar bajnokság a szlovákhoz képest?

Teljesen egyetértek László Csabával, a DAC új edzőjével, szerintem is gyorsabb és jóval agresszívabb a Fortuna Liga, míg a magyar pontvadászat technikásabb. Az NB I-ben közel sincs annyi párharc, de a bírók nem is engedik a kemény játékot.

Tervei, céljai?

Hasznos tagja akarok maradni a Mezőkövesdnek, tovább szeretnék fejlődni s idővel szívesen légióskodnék Nyugat-Európában. Ha hívnának, örömmel szerepelnék a magyar válogatottban, de mivel korábban többször játszottam a szlovák U21-es csapatban, nem tudom, hogy ez egyáltalán reális-e.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?