Peyton Manning a Super Bowlon búcsúzhat

<p>Minden idők egyik legjobb irányítója, Peyton Manning az amerikaifutball csúcseseményén, a világ legnagyobb egynapos sportrendezvényének tartott Super Bowlon zárhatja le pályafutását.</p>

A csaknem negyvenéves legenda csapata, a Denver Broncos a Carolina Panthers együttesével találkozik a profi liga (NFL) döntőjében, amely magyar idő szerint hétfőn 0.30-kor kezdődik a San Francisco 49ers 2014-ben átadott stadionjában.    A szakértők és a fogadóirodák szerint egyaránt a charlotte-i gárda a nagy esélyese a meccsnek, a William Hill fogadóirodánál például 1,4-szeres pénzt fizetnek a Panthers és háromszorost a Broncos sikere esetén. A jelentős különbség azzal magyarázható, hogy a Párducok 15 győzelemmel és 1 vereséggel megnyerték az alapszakaszt, ráadásul a rájátszásban két rendkívül meggyőző diadalt arattak: előbb a két éve bajnok, tavaly döntős Seattle Seahawks gárdáját múlták felül magabiztosan, majd két hete a főcsoportdöntőben az Arizona Cardinals-t kiütötték.    A Panthers diadalmenete annak köszönhető, hogy mind a védelme, mind a támadósora a liga legjobbjai közé emelkedett ebben a szezonban, ugyanis a legtöbb pontot szerezték és a hatodik legkevesebbet engedték. A védelem már ezt megelőzően is kiváló volt, a támadósor nagy fejlődése pedig nagyrészt az irányító Cam Newtonnak tulajdonítható, akit minden bizonnyal az NFL legértékesebb játékosának (MVP) választanak majd.    A Broncos két éve is eljutott a Super Bowlba, de akkor teljesen más felépítésű csapatként: Manning pályafutása egyik legnagyszerűbb szezonját produkálta, ötödször lett MVP, így elsősorban a támadók révén produkált kiemelkedőt a coloradói gárda, amely viszont csúfos kudarcot vallott a fináléban. Az NFL-ben 18. idényét töltő, Seriffnek becézett Manning játéka azonban már nem a régi, ugyanakkor a védelem a liga egyik legjobbjává fejlődött. Éppen ezért a szakemberek úgy vélik, hogy a Broncos-nak akkor van reális esélye nyerni, ha védelme képes lesz megállítani, azaz legfeljebb 20 pont körül tartani a rivális támadóit.    Peyton Manning negyedik Super Bowljára készül, korábban egyet-egyet nyert és vesztett még az Indianapolis Colts játékosaként, illetve két éve is kikapott - akkor a Denverrel. A sportág történetének egyik legnagyobb "hollywoodi sztorija" lenne, ha második bajnoki címét megszerezve a győzteseknek felállított pódiumon vonulhatna vissza - amit a szurkolók szinte biztosra vesznek, az eredménytől függetlenül.    A Denver Broncos nyolcadszor szerepelhet a Super Bowlon, de az előző hétből mindössze kettőt (1997, 1998) nyert meg, a Carolina Panthers második fellépésén először diadalmaskodhat.    Az NFL döntője nem csupán sportesemény, hanem óriási show is, nem lesz ez másként a jubileumi, 50. Super Bowlon sem: a meccs előtt a hatszoros Grammy-díjas Lady Gaga énekli el az amerikai himnuszt, a szünetben pedig olyan - egyaránt Grammy-díjas - világsztárok szórakoztatják majd a közönséget, mint a Coldplay és Beyoncé. Egy félperces reklámspot ötmillió dollárba került.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?