Pénzdíj az érmeseknek, csúcsjavítóknak

Dubnica. Ötvenötödik felvonásához érkezett Szlovákia atlétikai bajnoksága. Ma és holnap a Vág menti város szokatlan rendezői fogással kedveskedik az országos seregszemle legjobbjainak: pénzdíjat fizet az érmeseknek és a csúcsjavítóknak.

Dubnica. Ötvenötödik felvonásához érkezett Szlovákia atlétikai bajnoksága. Ma és holnap a Vág menti város szokatlan rendezői fogással kedveskedik az országos seregszemle legjobbjainak: pénzdíjat fizet az érmeseknek és a csúcsjavítóknak. Egészen pontosan az első ötezer, a második háromezer, a harmadik pedig ezer koronát kap az érem mellé. Mind a 34 számban (17-17 férfi és női lesz műsoron) egyforma összeget kapnak. Erre a célra a szervezők 306 ezer koronát tettek félre az egy millió koronás költségvetésből, amelyhez mindössze 75 ezer koronával járul hozzá a szövetség, a többi pénzt támogatóktól szerezték. Csak abban az esetben csökken a bejelentett díjazási összeg, ha valamelyik számban hatnál kevesebben állnak rajthoz. A szlovák csúcsért ötezret fizetnek.

Közel a teljes élmezőny elindul. Hiányozni fog az a kilenc fiatal (köztük a dunaszerdahelyi Medgyes Renáta), akik a jamaicai Kingstonban a junior vb-n tartózkodnak. Nincs a résztvevők között a Róbert Štefko hosszútávfutó és a Németországban élő Mária Melová magasugrónő. A dobószámokban várható a legnagyobb színvonal. Súlylökésben csúcstartóként indul Milan Haborák, aki idén háromszor jutott a 20 méter fölé, s legnagyobb dobása 20,82 m volt. A kalapácsdobó szektorban megismétlődik a tavalyi párharc Miloslav Konopka és Libor Charfreitag között. A címvédő Konopka már áprilisban kiváló formában volt: Pretóriában 79,98 méteres szlovák csúcsot dobott. A nagyszombati Charfreitag múlt héten 87 centire megközelítette.

Eredetileg a bajnokság lett volna az Eb-nevezés előtti utolsó verseny, ám a szövetség végrehajtó bizottsága az edzők kérésére július 22-ig kitolta a csapat kijelölésének időpontját. Eddig tizenegyen birkóztak meg a müncheni kontinensviadal kiküldetési szintjével: Martin Briňarský (200 m – 20,74 mp), Ľuboš Benko (magasugrás – 225 cm), Milan Haborák (súlylökés – 20,82 m), Jaroslav Žitňanský (diszkoszvetés – 64,47 m), Miloslav Konopka (kalapács – 79,98 m), Libor Charfreitag (kalapács – 79,11 m), Radovan Eľko (20 km gyaloglás – 1:23;19); Peter Korčok (50 km gyaloglás – 3:52:49), Lucia Klocová (800 m – 2:01,59), Mária Melová (magasugrás – 191 cm), Martina Danišová (kalapácsvetés – 68,22 m). Akadnak még néhányan, akik közel kerültek a kiküldetési szinthez, nekik is van esélyük az indulásra, ha megbirkóztak az Eb-szinttel, ám akkor csak önköltséges alapon utazhatnak.

Ma 15, holnap 8 órakor kezdődnek a küzdelmek. A szervezők 50 klub és egyesület 350 atlétájára számítanak.

Egy nap két versenyen

Pozsony. Szlovákia két legjobb kalapácsvetője, Miloslav Konopka és Libor Charfreitag vasárnap kemény napra virrad. Reggel Dubnicán 9.30-kor a szlovák bajnokságon állnak dobókörbe, majd a verseny után Szombathelyre utaznak, s ott elindulnak a Grand Prix I-es sorozatba tartozó dobóversenyen. Ellenfeleik pedig a világ élmezőnyének legjobbjaiból kerülnek ki: a mezőnyben lesz a japán Murofusi, az ukrán Piskunov, valamint három magyar kiválóság, Kiss, Gécsek és Annus is. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?