Pělucha: „Folytatni akarjuk jó szereplésünket az extraligábanˮ

komáromi röplabda

A férfi-röplabdaextraliga alapszakaszában a komáromiak jó hajrájukkal a negyedik helyen végeztek, így bejutot-tak a bajnoki címért küzdő csoportba (az 1. fordulóban 3:1-re kikaptak Kassán).  A bajnokság folytatásáról és az esélyekről Robin Pěluchá-val, a komáromiak vezető-edzőjével beszélgettünk. 
 

Az alapszakasz első fele elmaradt a várakozástól, a második felében viszont kitűnőre vizsgázott a csapat, ami a legjobb négybe emelte a Duna-partiakat. Hogyan értékeli ezt?

Mindenképpen sikernek tartom. Bár válogatott játékosok is szerepelnek csapatunkban, a ligarajt után nehezen lendültünk játékba. Teljesen új felállásban kezdtünk, és nem minden ment olajozottan. Gyengébben kezdtünk, s bár kis lépésekkel, de láthatóan fokozatosan javultunk.

Az utolsó két, nehéz meccs előtt a kassaiak és az eperjesiek ellen kissé feszült lehetett a hangulat a csapat háza táján, mert mindkét mérkőzést meg kellett nyerni ahhoz, hogy bejussanak a négyes elitcsoportba. Ez hogyan sikerült?

Nem volt könnyű, de mindkét mérkőzésen megérdemelten győztünk. A kassaiak ellen Komáromban az idény legjobb teljesítményével sima 3:0-s győzelmet arattunk, s Eperjesen is jó teljesítménnyel szereztük meg a három pontot. Úgy gondolom, hogy a bajnokság négy legjobb csapata jutott az elit négyesbe. Az összeszokottság és a jó csapatszellem kialakulása időt igényel. Keretünkben vannak tapasztalt, sok csatát megjárt idősebb játékosok, és több ígéretes fiatal most kezdi az élvonalbeli röplabdázást. Ennek ellenére nagyon remélem, hogy kialakul egy jó teljesítményt produkáló együttes, amely szorgalmas és intenzív munkával jó eredményeket fog elérni.

Még nagyon messze van a vége, de most már rálátni a csapat teljesítőképességére. Melyik játékelemben kell javulniuk a fiúknak?

Ha jó eredményt akarunk elérni, minden játékelemben van még hová fejlődni. Fejlődni akkor fogunk, ha keményebben és alázattal fogunk dolgozni. Mindenki tudja a csapatban, hogy mi az erőssége, s azt is, mi a gyengéje, amiben javulnia kell. Ebben a játékban minden elem fontos, de az biztos, hogy a hatékony játék a hibátlan adogatással kezdődik, aminek javulnia kellene.

A komáromi csapatban kevesebben élnek az erős támadószervák lehetőségével, mint néhány élvonalbeli csapatban. Mi ennek az oka, nincs a csapatban erre vállalkozó játékos?

Természetesen vannak, de a hatékonyabb szervák sokkal nagyobb kockázatot jelentenek kulcsmérkőzéseken, s a játékosok gyakran inkább a hiba elkerülése mellett döntenek. Csapatunkban Jakub Petráš a támadószerva mestere, de a többiek is képesek bevetni ezt a fegyvert, ha a mérkőzés alakulása lehetővé teszi.

Milyen elhatározással vágtak neki a rájátszásnak?

Biztos, hogy minden meccsen a győzelem reményével lépünk pályára itthon és idegenben is. Mivel a versenyző csapatok hasonló játékerőt képviselnek – amit jeleznek az eddigi eredmények is a tabellán –, nagy csaták várhatóak.

Az alapszakasz után releváns információi vannak a vetélytársakról. Milyen eredményt vél reálisnak csapata számára az évadban?

Azt gondolom erről még korai beszélni, minden lehetséges az erőviszonyok tükrében. Elégedett akkor leszek, ha csapatunk minden mérkőzésen a teljesítőképessége szintjén fog játszani. Amit tudunk, azt a pályán szeretnénk megmutatni.

A növekvő létszámú szurkolótábor segíthet ebben a csapatnak?

Mindenképpen, feltétlenül! Már eddig is bizonyították a szurkolók a mérkőzéseinken, hogy mögöttünk állnak, amiért nagyon hálásak vagyunk. Nagyon szeretnénk, ha ez tovább folytatódna. Meggyőződésem, hogy ha jó és élvezetes meccseket fogunk játszani, a nézőtér is egyre hangosabb lesz, amitől nagyobb motiváció a játékosoknak egyetlen sportban sincs.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?