Peking győzelme

New York. Az Associated Press a-merikai hírügynökség által életre hívott szavazás szerint a 2008-as olimpia rendezési jogát elnyerő Peking győzelme volt az év legnagyobb visszhangot kiváltó sporthíre.
A voksolásban öt kontinens több mint 30 országának sportújságírói vettek részt.
A 2001.

New York. Az Associated Press a-merikai hírügynökség által életre hívott szavazás szerint a 2008-as olimpia rendezési jogát elnyerő Peking győzelme volt az év legnagyobb visszhangot kiváltó sporthíre.

A voksolásban öt kontinens több mint 30 országának sportújságírói vettek részt.

A 2001. év 20 legnagyobb visszhangot kiváltó sporthíre: 1. Peking nyerte el a 2008-as nyári olimpia rendezési jogát 310 pont; 2. Michael Schumacher (Ferrari) negyedik Forma–1-es világbajnoki címe 266; 3. Michael Jordan (Washington Wizards) visszatérése az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságba (NBA) és a golfozó Tiger Woods megszakítás nélküli negyedik Grand Slam-győzelme 228-228; 4. a 2002-es koreai–japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata 184; 5. a szabadkártyával induló Goran Ivanisevics győzelme a wimbledoni teniszbajnokságon 181; 6. Lance Armstrong megszakítás nélküli harmadik diadala a Tour de France kerékpáros körversenyen 149; 7. Zinedine Zidane rekordösszegű (60,6 millió dollár) átigazolása a Juventustól a Real Madridhoz 136; 8. a basellballozó Barry Bonds világcsúcsnak számító 73 hazafutása egy szezonon belül 111; 9. Jacques Rogge NOB-elnökké választása 100; 10. Lleyton Hewitt győzelme az amerikai nyílt teniszbajnokságon 98; 11. Zsanna Pintusevics diadala Marion Jones felett az edmontoni atlétikai világbajnokság 100 m-es döntőjében 90; 12. a doppinggyanúba keveredett Olga Jegorova győzelme az edmontoni atlétikai vb 5000 m-es számában 75; 13. Jennifer Capriati győzelme az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságon 66; 14. Sven-Göran Eriksson eredményes munkája az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként 60; 15. Franciaország sikere Ausztrália ellen a tenisz Davis Kupa fináléjában 58; 16. Lennox Lewis győzelme Hasim Rahman ellen a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki övéért rendezett visszavágó mérkőzésen 56; 17-a szeptember 11-i, Egyesült Államokat ért terrortámadások hatása a sportvilágra 53; 18. Don Bradmannek, az ausztrálok legendás krikettjátékosának halála 49; 19. az Arizona Diamondbacks diadala az amerikai profi baseball-bajnokságban 48. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?