Pedro volt a Barca nyerőembere

Látványos támadófocit és kilenc gólt hozott a Tbilisziben megrendezett európai Szuperkupa-meccs, amelyen a BL-győztes Barcelona hosszabbítás után 5:4-re legyőzte az EL-címvédő FC Sevillát.

Látványos támadófocit és kilenc gólt hozott a Tbilisziben megrendezett európai Szuperkupa-meccs, amelyen a BL-győztes Barcelona hosszabbítás után 5:4-re legyőzte az EL-címvédő FC Sevillát. A sorsdöntő találatot a csereként beállt Pedro szerezte, aki várhatóan távozik a katalán együttestől.

Izgalmakban és fordulatokban nem volt hiány, az esélytelennek tartott Sevilla korán vezetést szerzett, ám a Barca gyorsan fordított, és 4:1-re elhúzott. Ezután takaréklángra kapcsoltak Iniestáék, de ez megbosszulta magát, mert az andalúziai gárda nem adta fel, és három gólt lőtt, így 4:4-gyel zárult a rendes játékidő. Öt perccel a hosszabbítás vége előtt dőlt el a trófea sorsa: Messi a sorfalba vágott egy szabadrúgást, ismétlését pedig hiába tolta ki bravúrosan Beto, az üresen érkező Pedro közelről nem hibázott.

„Mindig is ennek a klubnak a szurkolója leszek, történjen bármi. Nem könnyű ugyanakkor folyton a távozásomról szóló híreket hallgatni, én szeretnék ebben a klubban bizonyítani, és még jobb játékossá válni” – nyilatkozta a nyerőember Pedro, akit a hírek szerint a Manchester United szeretne leigazolni. Ha Neymar nem lenne mumpszos, akkor már végbe is mehetett volna az átigazolás.

„Annak se örülök viszont, hogy a padon kell ülnöm, és csak azért kaptam lehetőséget, mert Neymar lebetegedett. Nem szeretném elhagyni a Barcát, de ez egy nehéz helyzet. Nem a pénzről szól, hanem arról, hogy mennyit játszhatok” – magyarázta Pedro. A spanyol csatár argentin klubtársa, Javier Mascherano azt szeretné, ha Pedro maradna: „Remélem, nem megy el tőlünk. Igazi nyerő típus, a nehéz helyzetekben mindig lehet rá számítani. Egy igazi varázsló!”

A Szuperkupáért kilencedszer harcba szálló FC Barcelona 1993, 1998, 2009 és 2011 után ötödször diadalmaskodott, ezzel az örökranglista élén beérte az AC Milant. Dani Alves, a katalánok brazil jobbhátvédje is csúcsot állított be, már négyszeres európai Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát, ami eddig csak Paolo Maldininek, az AC Milan legendás védőjének sikerült. Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője lett a negyedik, aki játékosként és szakvezetőként is megszerezte a trófeát, korábban Josep Guardiola, Carlo Ancelotti és Diego Simeone volt erre képes.

„Bármilyen trófea megnyerése nagy kihívást jelent, ez a Sevilla ellen is beigazolódott. Amikor egy csapat 4:1-re vezet, az ellenfélnek gyakorlatilag nincs veszítenivalója. Boldogok vagyunk a siker miatt, de mostantól már a Bilbao elleni spanyol Szuperkupa-párharcra összpontosítunk” – értékelt az UEFA weboldalán Luis Enrique, a katalánok mestere.

„Büszke vagyok a játékosaimra, akik háromgólos hátránynál sem adták fel, és kiegyenlítettek. Ez nagyon kevés csapatnak sikerül a Barca ellen. Nagy kár, hogy a hosszabbítás végén két ziccert is elpuskáztunk, mert szerintem a tizenegyespárbajban mi nyertünk volna” – szögezte le Unai Emery, az FC Sevilla vezetőedzője, aki trénerként 20. alkalommal sem tudott nyerni a Barcelona ellen. (TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?