Peches DAC-vereség

Balszerencsés 1:0-s vereséget szenvedett a DAC Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójában.

Balszerencsés 1:0-s vereséget szenvedett a DAC Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójában. Több lehetőségük volt az aktívan játszó vendégeknek, ám egyet sem tudtak kihasználni, míg a hazaiak egyszer betaláltak, így a sárga-kékek lecsúsztak a hatodik helyre.

A zsolnai kupafiaskó után Tomis-lav Maric vezetőedző három változást hajtott végre a kezdőcsapatban, Michalík, Horváth Béla és Štepanovský helyett Polievka, Huk és Ľupták kapott bizalmat. Ljubicic játszott Michalík posztján középhátvédként, a horvát légiós a csapatkapitányi karszalagot is átvette tőle. Szarka Ákos bokasérülése után a cserepadon kapott helyet. Huk és Ľupták játszott védekező középpályást, a Polievka–Sarr–Pačinda trió támogatta az ékként szereplő Stephenst.

Remek első negyedórát produkáltak a csapatok, amelyben a DAC vitte a prímet. Pačinda szöglete után Stephens öt méterről fölé lőtt, a túloldalon Depetris közeli fejesét Tujvel bravúrosan hárította. A 8. percben Pačinda ívelt szabadrúgását követően Ljubicic 7 méterről Jakubech kapusba lőtt. Nem sokkal később az üresen hagyott Polievka éles szögből leadott bombája a felső lécen csattant. Megkönnyebbültek a zsinórban három bajnokin nyeretlen nagyszombatiak, hogy megúszták kapott gól nélkül a derbi első szakaszát.

Ezután jobbára a mezőnyjáték jellemezte a találkozót, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A DAC uralta a középpályát, a hazaiak játékába sok hiba csúszott. Az sem zavarta meg a vendégeket, hogy bő fél óra után a sérült Davist a szerb Zsivkovics váltotta fel, Brašeň ezután átkerült jobbról a védelem bal oldalára. A félidő végén Mikovič lapos lövését könnyen hárította Tujvel.

A szünetben a nagyszombati vezérkar Pecze Károly edzőt köszöntötte, aki a múlt hónapban ünnepelte 70. születésnapját, a múlt heti DAC-mez után ezúttal 70-es számmal ellátott Spartak-felsőt kapott ajándékba. Mindkét szurkolótábor vastapsban részesítette a két csapat egykori sikerkovácsát.

A DAC kezdte jobban a második játékrészt is, Pačinda futott el a bal oldalon, az ötösön álló Stephenshez passzolt, aki rosszul vette át a labdát, de így is kapura lőtt, ám Jakubech hárított. Az 52. percben megszületett a nagyszombatiak győztes találata: baloldali támadás végén Depetris a lesgyanús helyzetben levő Halilovichoz emelt, a bosnyák csatár pedig Ljubicic lába mellett laposan a hosszú sarokba lőtt – 1:0. Halilovicnak ez volt az első gólja a bajnokságban, és úgy ünnepelt mintha világbajnoki döntőben lett volna eredményes.

A vendégek nem adták fel, Brašeň az oldalhálóba lőtt, majd Sarr puskázott el egy helyzetet. A 61. percben Szarka a középpálya jobb oldalán játszó Polievkát váltotta fel, s a DAC átállt a kétcsatáros játékra. Az előrelopakodó Ljubicicot Čonka lerántotta a tizenhatoson belül, ám Vlk játékvezető továbbot intett. A 76. percben Pačinda távoli lövése centikkel szállt a kapu mellé. Egyre jobban kitámadtak a dunaszerdahelyiek, s a nagyszombatiak gyors kontrákkal válaszoltak, de túlkombinálták a lehetőségeiket. A hazaiak a hajrában szabálytalanságokkal és időhúzással tördelték a játékot, volt bőven kakaskodás is, Vlk bíró összesen 11 sárga lapot osztott ki, ötöt a vendéglátóknak, hatot a csallóközieknek. A 88. percben Michalík is szóhoz jutott, a hórihorgas védő ezúttal csatárként állt be, de a jól záró Spartak-védők mellett nem sikerült helyzetbe kerülnie.

Dicséretet érdemel a 400 DAC-szurkoló, aki elkísérte kedvenceit Nagyszombatba. Megállás nélkül sportszerűen buzdították csapatukat, nem rajtuk múlott, hogy a DAC pont nélkül távozott a City Arénából.

„Nehéz értékelnem a meccset, amelyen az a csapat kapott ki, amelyik minden tekintetben jobb volt. Gratulálok játékosaimnak a jó teljesítményhez, de sajnos nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket – értékelte a mérkőzést Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője. – Egyetlen egyszer hibázott a védelmünk, és ezt góllal büntették a hazaiak. Nem tehetünk mást, megyünk tovább.”

„Sok hibával fociztunk, de játékosaink megküzdöttek a győzelemért. A DAC jobban játszott, mint egy hete a Myjava, így nagyon örülök a fontos három pontnak” – mondta Ivan Hucko, a nagyszombatiak trénere.

A válogatott meccsek miatt most szünet következik a Fortuna Ligában, a DAC legközelebb április másodikán játszik bajnokit, amikor a pozsonyi Slovant fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?