Patthelyzet elnök nélkül

Nyitra. Továbbra sincs elnöke a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetségnek, miután a múlt heti rendkívüli tisztújító konferencián egyik jelölt sem kapott elegendő szavazatot.

Nyitra. Továbbra sincs elnöke a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetségnek, miután a múlt heti rendkívüli tisztújító konferencián egyik jelölt sem kapott elegendő szavazatot. A hatvannyolc küldött meghallgatta mindhárom jelölt elképzeléseit, de nem sikerült dűlőre jutni a decemberben lemondott Ladislav Gádoši utódjával kapcsolatban. Február 5-én újra elnökválasztás.

Az első körben Ľubomír Moravčík egykori válogatott tizenöt, Ján Panák a Vágbesztercei Területi Labdarúgó-szövetség elnöke huszonnyolc, Robert Šuník, a Horná Nitra klubelnöke pedig huszonöt szavazatot kapott. A második fordulóba tehát Panák és Šuník került. Az új voksolás 33:33-as döntetlent eredményezett. Két személy nem tudta eldönteni, ki kerüljön az elnöki székbe, az ő szavazatuk érvénytelen volt.

„Egy hónapja elnök nélkül dolgozunk, ami számos hátrányt hozott magával. Bíztam benne, hogy feltétlenül pont kerül a bizonytalanság végére, ám nem így történt. Sajnos a küldöttek két összebékíthetetlen táborra szakadtak, és nem képesek megtalálni a közös hangot. Nem hiszem, hogy ez az állapot a foci fellendülését szolgálja. Az elnöki tisztség körüli hercehurca valószínűleg tovább folytatódik” – állapította meg a voksolást követően Ján Panák.

„Egyrészt sikeres volt az összejövetel, hiszen százszázalékos volt a küldöttek megjelenése. Másfelől azonban elégedetlen vagyok, merthogy annak ellenére, hogy érthető és kivitelezhető ütemtervvel rukkoltam elő, nem nyertem meg a választásokat. Véleményem szerint a személyem elleni lobbizás olyan kísérletekre utalt, amikor egy érdekcsoport minden kétséget kizáróan kinyilvánította, hogy ne klubvezető irányítsa a szövetséget. Mint már annyiszor, újra pofont kapott a foci” – nyilatkozta lapunknak Robert Šuník.

A választási bizottság döntése alapján az újabb voksolás február 5-én lesz. Az alapszabályzat értelmében indulási szándékukat január 30-ig jelezhetik az elnöki tisztségre pályázók.

A közgyűlés résztvevői megtárgyalták a Nyitrai Területi Labdarúgó-szövetség előterjesztését is, amely azt tartalmazza, hogy a jövőbeni tanácskozásokon a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség égiszébe tartozó valamennyi klub szavazati joggal képviseltethesse magát. A javaslatot rövid vita után tudomásul vették a küldöttek, határozatot azonban nem fogadtak el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?