Pars olimpiai bajnokokat vert Varsóban

Budapest/Varsó |

<p>Pars Krisztián 80,52 m-es eredménnyel megnyerte a Varsóban rendezett nemzetközi kalapácsvető-versenyt, amelyet a februárban, edzőtáborozás közben elhunyt Kamila Skolimowska emlékére rendezett a lengyel szövetség szombaton.</p>

A Pekingben olimpiai ezüstérmes magyar dobó mögött olyan klasszis versenyzők végeztek a vert mezőnyben, mint a kínai fővárosban győztes szlovén Primoz Kozmus vagy Sydney bajnoka, a lengyel Szymon Ziólkowski.
    "Nagyon jól szervezett verseny volt és a mezőnyök is kiválóak voltak - mondta a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján Pars. - Egy vadonatúj körből versenyeztünk, ami elég fogós volt és lassú. Így inkább a technikára mentem, nem hajtottam a dobásokat. Ez nekem most meg is felelt, mert a fokozatosan javuló sérülésem miatt nem tudtam olyan intenzíven edzeni. Szerencsére a dobásoknál már nem zavar annyira. Harmadikra értem el a legjobbat, az egy kilépettet leszámítva a többi 78 méter körüli volt. A vendéglátók meghatóan emlékeztek Skolimowskára. A verseny előtti este a család meghívott bennünket vacsorára, szombat reggel pedig mindnyájan elhelyeztünk egy szál gyertyát Kamila sírján."
    A nőknél Németh Noémi nyolcadik lett.
    Eredmény:
    férfiak:
1. Pars Krisztián 80,52 m
2. Zagornyij (orosz) 78,91
3. Vizzoni (olasz) 75,81
    nők:
1. Hrasnova (szlovák) 72,10
2. M. Marghieva (moldovai) 71,03
3. Z. Marghieva (moldovai) 69,56
...8. Németh Noémi 58,11

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?