Párizsban a Barca, Münchenben a Juve

<p>Ma este (20.45) két slágermérkőzéssel kezdődik a labdarúgó BL negyeddöntője, a Bayern München a Juventust, a Paris Saint-Germain pedig a trófea elnyerésére a legnagyobb eséllyel pályázó FC Barcelonát fogadja. Igazi futballcsemegére van kilátás, hiszen mind a négy csapat fölényesen vezeti hazája bajnokságát.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A párizsiak a legjobb 16 között a Valenciát búcsúztatták (2:1, 1:1), és a favorizált Barca ellen is bizakodnak. Carlo Ancelotti védencei a pénteki főpróbán 1:0-ra legyőzték a Montpellier-t, és hétpontos előnnyel vezetik a tabellát, így nagy az esélyük arra, hogy 19 év után bajnoki címet szerezzenek. A PSG legutóbb az 1994/1995-ös BL-szezonban játszott a negyeddöntőben, akkor éppen a Barcelonát verte ki, de az elődöntőben már nem bírt az AC Milannal. A szakemberek Messiéket favorizálják, de a francia fővárosban nem lesz könnyű dolguk. Zsinórban 23 hazai nemzetközi kupameccsen veretlen a PSG, utoljára 2006 novemberében a már megszűnt UEFA-kupában a Hapoel Tel-Avivtól kapott ki. A spanyol csapatok elleni hazai mérlegük is kedvező: öt győzelem, három döntetlen és két vereség.

Jó hír a vendéglátók számára, hogy sikerrel fellebbeztek Zlatan Ibrahimovic eltiltása ügyében, így a svéd gólvágó ma pályára léphet korábbi csapata ellen. „Amióta eljöttem a Barcától, már játszottam ellenük, ezért számomra ez nem lesz újdonság. Az viszont igaz, óriási a motiváció, ha Messiékkel kerülünk szembe – nyilatkozta Ibrahimovic. – Az a kérdés, hogyan győzzük le őket. Az biztos, hogy végig koncentráltan kell játszanunk, és az is, hogy az edzőnk speciális taktikát dolgoz majd ki a világ legjobb csapatának megállítására.”

Sérülés miatt várhatóan hiányzik az óriási érdeklődéssel kísért derbiről – hétszázezer jegyigénylés érkezett a 45 ezer férőhelyes stadionba – Thiago Motta, és kérdéses a brazil Lucas szereplése is.

Tíz hét után ismét Tito Vilanova ül a Barca kispadján, a rákbetegséggel New Yorkban kezelt edző nem számíthat a harcképtelen Carles Puyol, Adriano Correia és az eltiltott Pedro játékára. A katalánok a szombati bajnokin csak döntetleneztek Vigóban (2:2), de nagyon tartalékosan léptek pályára. Xavi és Jordi Alba felépült, így mindketten ott lesznek a kezdőcsapatban. Messi pedig újabb csúcsot döntött, az argentin klasszis zsinórban 19. bajnoki meccsén lőtt gólt, ezzel ő az első, aki a bajnokságban mindegyik rivális ellen betalált legalább egyszer.

„Tito visszatérése az egész csapatnak hatalmas lökést ad” – mondta Jose Manuel Pinto, a Barca kapusa. A mérkőzést a német Wolfgang Stark vezeti, és a Prima Cool élőben közvetíti.

Kiegyenlített csatát ígér a Bayern–Juventus összecsapás, ám a müncheniek szombati, hamburgiak elleni kilencgólos bajnoki főpróbáját (9:2) elnézve biztosra vehető, hogy nem fognak unatkozni a torinói védők.

„Szombaton időnként úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva, alapvetően ez az, amit kedden is meg kell tennünk. Az azonban biztos, hogy ugyanígy nem fog sikerülni – intette óvatosságra a szurkolókat Jupp Heynckes vezetőedző, aki sárga lapok miatt nem számíthat a spanyol Javi Martinez játékára. – A keddi már egy egészen más mérkőzés lesz. A Juventus Európa egyik topcsapata, nagyon agresszíven futballozik, játékosai sokat futnak.”

„A Juve elleni meccsek jóval nehezebbek lesznek, mint a Bundesliga-találkozók, de mindenképpen ott akarunk lenni az elődöntőben – hangsúlyozta Bastian Schweinsteiger, a bajorok játékmestere. – A kupamatematika azt diktálja, hogy otthon győznünk kell, s ha lehet, kapott gól nélkül.”

„Azzal a tudattal utazunk Münchenbe, hogy hazai fronton elvégeztük a feladatunkat – utalt Antonio Conte, a Juve vezetőedzője az Internazionale idegenbeli 2:1-es legyőzésére. – Megpróbáljuk életben tartani a reményeinket és tesztelni az erőnket az európai porondon. Mindezt pedig derűsen, félelem nélkül tesszük majd.”

A torinóiak mestere okkal derülátó, hiszen védencei zsinórban 18 európai kupamérkőzésen nem szenvedtek vereséget. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?