Parádézott a DAC Trencsénben

dac

A tabella második helyére ugrott a DAC, miután a Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában a sárga-kékek a trencséniek otthonában tudtak 3:1-re nyerni. A találkozó elején megsérült Pačinda, két hetet kell kihagynia.

A DAC hasonló felállásban lépett pályára, mint egy héttel korábban a nagyszombatiak ellen, három/ötvédős rendszerben, de a középpálya közepén most már Herc helyett az eltiltása után visszatérő Ljubicic kapott helyet, elöl pedig Čmelík helyett a Spartak ellen csereként beállva győztes gólt szerző Bayo játszott.

A trencséniek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és az 5. percben már a hálóba is találtak: egy jó beívelés után Mance fejesét Macej még kivédte, de az ismétlés már áthaladt a gólvonalon – de a horvát játékos lesen állt, így nem volt érvényes a gól.

A 10. percben nagy veszteséget szenvedett el a DAC, Pačinda a labda után futva egyszercsak a combja hátsó részéhez kapott, és fájdalmas grimasszal elterült a földön. A sárga-kékek remek formában lévő házi gólkirálya rá sem tudott állni a lábára, le kellett cserélni. Utóbb kiderült, hogy izomhúzódást szenvedett, és előreláthatólag kéthetes pihenő vár rá.

A vendégeket azonban nem rázta meg a dolog – a 12. percben Kleščík éppen a 16-os vonalánál álló Davishez fejelte ki a labdát, ő pedig jobban kapásból a hálóba bombázott – 0:1!

A DAC továbbra is aktív maradt, a 26. percben Ljubicic próbálkozott egy távoli lapos lövéssel.

A trencséniek minél előbb egyenlíteni akartak, fél óra játék után a sérült Mance helyére néhány másodperccel korábban beállt Catakovic hámozta át magát a vendégek védelmén, de Macej jól lépett ki a kapujából. Nem sokkal a szünet előtt Ubbink félmagas lövését ütötte ki a dunaszerdahelyi kapus. A trencséniek technikásan futballoztak, de a szünet után ismét a DAC percei következtek, Vida hosszú indítása után Čögley nem tudta megállítani Bayót, aki elvitte a labdát a védő mellett, és a nagyon rossz ütemben kilépő kapustól nem zavartatva a hálóba lőtt – 0:2!

A hazaiak nem akarták ennyiben hagyni az eredményt, de egyre görcsösebbé váltak, a DAC pedig felszabadultan futballozhatott, és még növelte is az előnyét: a 76. percben Pambou beadását Bayo hagyta Vidának, aki a szélről érkezve az szabadon hagyott kapuba passzolt – 0:3! Tomboltak a lelátón a dunaszerdahelyi drukkerek.

Érdekes

AS Trenčín–DAC 1:3 (0:1)

Góllövők: Catakovic (85.), ill. Davis (12.), Bayo (51.), Vida (76.).

Sárga lap: Pambou, Macej (mindketten DAC).

Játékvezető: Chmura, 1928 néző.

TRENČÍN: Šemrinec–Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa (75. Van Arnhem)–El Mahdioui–Gong, Paur, Ubbink (70. Sleegers), Azango–Antonio Mance (30. Catakovic).

DAC: Macej–Koštrna, T. Huk, Záhumenský–Blackman, Ljubicic, Pambou (77. Herc), Davis (58. Zsivkovics)–Kalmár–Pačinda (10. Vida), Bayo.

A trencséniek a 85. percben Catakovic révén még szépítettek – 1:3, de ezzel csak annyit értek el, hogy továbbra is érvényben van a sorozatuk: a mezőny egyetlen csapataként ők eddig minden egyes bajnokijukon gólt szereztek.

A hármas sípszó után a vendégek örülhettek, a DAC sorozatban harmadszor tudott nyerni Trencsénben, ahol előtte zsinórban kilenc bajnokin pont nélkül maradt.

A sárga-kékek sikere azt jelenti, hogy csak a rájátszás meccseit figyelembe véve továbbra is a DAC a legjobb csapat.

A dunaszerdahelyiek ezzel a győzelmükkel felugrottak a tabella második helyére, lemaradásuk kilenc pont az éllovas nagyszombatiak mögött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?