Parádés Fradi-gála

A labdarúgó Arany Ászok Liga 14. fordulójában a Debrecen pontokat hagyott Pécsett, mivel csak 1:1-es döntetlenre volt képes, az FTC pedig kihasználta a Loki botlását, fölényesen, 5:1-re győzött Zalaegerszegen. Meglepetésre a sereghajtó Békéscsaba nyerni tudott Kaposvárott.

Rósa Dénes már a 9. percben megszerezte a bajnok Fradi vezető gólját: 10 méterről, futtából a hosszú sarokba lőttnb1.hu-felvételIgazi futballmeccsen érezhette magát a látogató a ZTE stadionjában. Noha nem kelt el valamennyi belépő, de az, hogy 12 ezer szurkoló látogatott ki a bajnoki mérkőzésre, mindenképpen dicséretes. Volt is mindenféle hangulatjavító: füst, tűzijáték és pénztárszalag, de ez ma már hozzátartozik egy jó hangulatú derbihez. Mivel a találkozó előtt megérkezett a hír, hogy a Debrecen döntetlent játszott Pécsett, egyszerű volt a képlet: amennyiben nyer a kék-fehér együttes, átveszi a vezetést a tabellán. Ugyanez igaz volt a Ferencvárosra is, azzal a módosítással, hogy siker esetén megerősíti a vezető pozícióját. A találkozót jól kezdte a Ferencváros, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Rósa Dénes a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezzel 549 perc után vége szakadt a ZTE és Varga Zoltán kapus ragyogó sorozatának, hiszen ez volt a ZTE első hazai pályán kapott gólja az ősszel. A játékrész közepén a kék-fehérek átvették az irányítást, több góllal kecsegtető akciót vezettek, ám a befejezés egyszer sem sikerült tökéletesre: vagy a csatárok tehetetlensége, vagy Szűcs Lajos bravúrja megmentette a Ferencvárost a góltól. A zöld-fehérek ebben a periódusban szervezetten védekeztek, jól tolódtak a védőik, koncentráltan futballoztak.

Fordulás után a Zalaegerszeg ott volt a leggyengébb, ahol eddig a legerősebbnek bizonyult. A zalaiak védelme gyakorlatilag elemeire hullott szét, a Ferencváros pedig szinte minden egyes védelmi hibát kíméletlenül megbüntetett. Feltűnő volt például az ötödik gólnál, hogy Sebők Vilmos, aki egyébként középső védő, a Ferencváros 16-osánál kocogott visszafelé. Azt talán mondani sem kell, így esélye sem lehetett arra, hogy meggátolja a vendégek gólszerzését. A Ferencváros pedig valóban könyörtelen volt, és a második félidőben kifejezetten jól futballozva alaposan elpáholta a ZTE-t. Ez az öt kapott gól pedig vélhetően még inkább rontotta a zalaegerszegi futball esélyeit.

A meccs hajrája igazi örömfutball volt a vendégek számára. A zöld-fehér drukkerek csak nehezen tudták eldönteni, hogy kit éltessenek. Jutott a dicséretből Lipcsei Péternek, Szűcs Lajosnak és a mára már igazi kedvenccé váló vezetőedzőnek, László Csabának is. Persze ezen az estén minden ferencvárosi megérdemelte az elismerést, mert gyakorlatilag nem volt hiba a lényegében már őszi első FTC teljesítményében.

Ritkán fordul elő, hogy 12 ezer ember sportszerűen szurkol egy magyar stadionban. Zalaegerszegen az égvilágon semmi probléma nem volt a táborokkal. Persze ennek a jó viszonynak oka van: amikor a ZTE 2002-ben megnyerte a bajnokságot, a fradisták együtt ünnepeltek a zalaiakkal. Lám, ilyen békés légkörben is lehet bajnoki meccset rendezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?