Papp Gábor a galgóci ezüst után Németországban bizonyít

A 20 éves, alapfokú edzői képesítéssel is rendelkező nagytárkányi Papp Gábor nyár óta a német III. ligás Fredenbeckben kézilabdázik.A két méter magas Papp Gábor szüleivel együtt Nagytárkányban él.

A 20 éves, alapfokú edzői képesítéssel is rendelkező nagytárkányi Papp Gábor nyár óta a német III. ligás Fredenbeckben kézilabdázik.

A két méter magas Papp Gábor szüleivel együtt Nagytárkányban él. Már alapiskolás korában közel került a sport világához, mindennel próbálkozott, amit rúgni, dobni vagy gurítani lehetett. Kezdetben a foci volt a kedvence, a tiszacsernői diákcsapatban rúgta a bőrt. Tanárai azonban hamar rájöttek, hogy testalkata miatt alkalmasabb lenne a kosárlabdára, sőt a röplabdában is megállná a helyét.

Röplabdás korszakában több érmes sikert ért el. Az alapiskolát befejezve a kassai sportgimnáziumban folytatta tanulmányait. Ott egy válogatás során felfigyelt rá az egykori válogatott kézilabdázó, Ján Hruščák. Némi győzködés és a tehetségvizsga alapján Gábor, nagyapja legnagyobb örömére, a kézilabdát választotta tanulandó tantárgynak.

„Tizenöt évesen már százkilencvenöt centiméter magas voltam, és a kassai I. MHK klubban fejleszthettem képességeimet Dušan Timko és a már említett Ján Hruščák vezényletével. A 2011/2012-es idényben csapattársaimmal bronzéremmel zártam az országos junior ligát. Két év múlva Velky Mihály, a Szeged utánpótlás-igazgatója és akkori edzője lett rám figyelmes. Rögtön Magyarország harmadik legnépesebb városának NB I B-s felnőttcsapatát erősítettem beálló poszton. A sport iránti elkötelezettségem és vonzalmam annyira erős, hogy a kassai szalagavató helyett a szegedi bajnokit helyeztem előtérbe” – tekint vissza a múltba a kézilabdázó.

Közben sikeresen leérettségizett, sőt az alapfokú edzői képesítést is megszerezte. Hogy egy kissé színesítse mindennapjait, 2015-ben a Szlovákiai Középiskolások Olimpiai Játékain (Gaudeamus Igitur) alakulatával a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Egy élvonalbeli sportembernek mindig tovább kell tudni lépni és meg kell ragadni a kínálkozó lehetőségeket. „Tavaly Galgócra hívtak, és abban a szerencsében volt részem, hogy sokat tanulhattam Martin Lipták edzőtől, aki korábban a válogatott munkáját is irányította. A SPORTA csapatával ezüstéremmel zártuk az extraligát. Sajnos, különféle belső jelenségek miatt, amiről nem szeretnék bővebben beszélni, kénytelen voltam búcsút inteni a gárdának. Július elsejétől a németországi III. ligás VfL Fredenbeckben próbálok szerencsét. Játékostársaim és a vezetők szívélyesen fogadtak, úgy gondolom, hogy hamar és zökkenőmentesen beilleszkedtem a közösségbe, és megtaláltam a számításomat – árulta el a huszonegy esztendős Papp Gábor. –Tetszik nekem a kőkemény edzéseket vezető Steffen Birkner munkája. Kihozza belőlünk a maximumot, és remélem, hogy az általa beállított rendszer előrelendíti fejlődésemet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?