Panaszt tett a játékvezető ellen a DAC

A DAC futballcsapata hivatalos panaszt nyújtott be Jozef Pavlík, a Trnava–DAC bajnoki mérkőzés játékvezetője ellen.A klub úgy véli, a Fortuna Liga 2.

A DAC futballcsapata hivatalos panaszt nyújtott be Jozef Pavlík, a Trnava–DAC bajnoki mérkőzés játékvezetője ellen.

A klub úgy véli, a Fortuna Liga 2. fordulójában játszott találkozón „a bíró hibái nagyban befolyásolták a mérkőzés kimenetelét, az egész találkozón mutatott részrehajló bíráskodásával közvetlenül befolyásolta a végeredményt”.

A DAC közleményében hét konkrét esetet hozott fel, amelyben rosszul döntött a játékvezető.

A sárga-kékek szerint Branislav Ľupták (DAC) Loic Gagnon elleni szabálytalanságakor hibás ítéletet hozott a bíró, csakúgy, mint amikor Ľubomír Michalík (DAC) rálőtte a labdát a nagyszombati Košťálra. A bíró nem állt takarásban, ennek ellenére kirúgás helyett a Spartak jöhetett szöglettel.

Jóval nagyobb súlyú hiba volt a dunaszerdahelyiek szerint a büntető befújása ellenük, mivel Vida Kristopher (DAC) tisztán harcolt a labdáért a hazaiak tizenhatosában Denis Horníkkal, aki azonban minden külső „segítség” nélkül elesett a büntetőterületen belül. A DAC szerint épp Horníkot kellett volna büntetni sárga lappal szimulálás miatt.

Pavlík játékvezető asszisztense egy ígéretesen alakuló DAC-támadás során emelte fel a zászlaját, a sárga-kékek szerint tévesen jelezte a lest Pačinda esetében.

A klub azzal sem ért egyet, hogy a nagyszombatiak kameruni légiósa, Robert Tambe a pályán maradhatott, mert Marin Ljubicic (DAC) arcon könyöklése után ki kellett volna állítani.

Kevésbé látványos tévedésekre is emlékeztet emellett panaszában a DAC: véleményük szerint Kwin ellen egy kitalált szabálytalanságot fújt be a bíró, ellenben Peter Štepanovský (DAC) felrúgásáért, amely a Spartak tizenhatosa előtt történt, nem kaptak szabadrúgást.

A dunaszerdahelyi klub négy hónappal ezelőtt a DAC–Slovan összecsapáson bíráskodó Peter Kráľovič ellen is panaszt tett, akkor a Szlovák Labdarúgó-szövetség el is ismerte a panasz jogosságát, és Kráľovič abban az idényben már nem fújt mérkőzést.

Még egy hír a DAC háza tájáról: a klub tegnap a 2016/17-es idény végéig kölcsönadta Roman Sablert a Radványi Miklós által irányított myjavai Spartaknak.

A 20 esztendős Roman Sabler 2014 nyarán az ifjúsági liga gólkirályaként érkezett Dunaszerdahelyre a trencséni AS-től. Hároméves szerződést kötött a DAC-cal. A 2014/15-ös szezonban sárga-kék színekben 26 bajnokin három gólt szerzett. Ezt követően a Podbrezová csapatához került kölcsönjátékra, a vasgyáriaknál az elmúlt bajnokságban 23 meccsen szintén három gólt lőtt. Idén nyáron visszatért a DAC-ba, és a vasárnapi nagyszombati bajnokin begyűjtötte az ötvenedik élvonalbeli rajtját. (fcdac.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?