Pajzsot kapnak a Forma-1-es pilóták

<div>Búcsú a T-szárnytól és a cápauszonytól, akár többszöri állórajt, glória helyett pajzs &ndash; ülésezett a Forma&ndash;1 Stratégiai Csoportja.</div>

Néhány szabályváltoztatás lesz a 2018-as szezontól. Mivel a verseny egyik legizgalmasabb momentuma a rajt, a verseny félbeszakítását követően állórajttal fog folytatódni a csatázás. Jövőre így piros zászlós megszakítás után a versenyzők újra felállnak a rajtrácsra.  Sokan az első pillanattól kezdve kritizálták az idén visszatérő két látványos elemet, a „cápauszonyt” és a T-szárnyat. A kritikusok örülhetnek, ugyanis a hivatalos közlemény szerint mindkettő használata szigorúan korlátozott lesz, így könnyen elképzelhető, hogy jövőre egyik autón sem láthatjuk ezt a két elemet.  Sok versenyzőt még mindig nem sikerült meggyőzni a fejvédő keret bevezetésének indokoltságáról, azonban ezzel kapcsolatban is döntés született. Tavaly szinte minden pilóta tesztelhette a glóriát, amely eddig befutónak tűnt a különböző megoldások közül, viszont mégsem ezt a változatot vezetik be 2018-ban. Az FIA még a Kínai Nagydíj hétvégéjén mutatott be egy új megoldást a versenyzőknek, amely a pajzs elnevezést kapta, és kissé hasonlít a Red Bull tavalyi ötletéhez, amely egyfajta szélvédőként védi a pilótát. Akkor szinte egyik versenyző tetszését sem nyerte el az ötlet – igaz, még csak kezdetleges állapotában láthatták az elemet –, de úgy tűnik, meg kell barátkozniuk vele, ugyanis ezt a megoldást alkalmazzák a jövőben.  A tervezett szabályváltoztatásokat most elküldik a Motorsport Világtanácsnak, még annak el kell fogadnia azokat, mielőtt valóban bevezethetnék.  Az egyik döntés azonban már a jövő havi Spanyol Nagydíjon érvénybe lép. Eszerint az autókon a mostaninál sokkal láthatóbban kell feltüntetni a versenyző nevét és rajtszámát. (nso) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?