Pačinda nélkül is győzött a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

A DAC a Fortuna Liga 11. fordulójában hazai pályán 3:1-re győzött az aranyosmaróti ViOn ellen. A csallóköziek győzelmükkel három pontra megközelítették a Slovant, amely hazai pályán csak 2:2-es döntetlent ért el a Senica ellen.

 

A DAC legnagyobb hiányzója Erik Pačinda volt, akit a klub egy hétre felfüggesztett. Ezen kívül Peter Hyballa nem számíthatott Kristián Koštrna játékára sem, így a csallóköziek a következő összeállításban kezdték meg a meccset: Jedlička – Bednár, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, Vida, Herc – Vida, Bayo, Divkovic. A ViOn kezdője így nézett ki: Krnáč – Chren, Praznovsky, Banovič, Čögley – Brašeň, Lupták, Richtárech, Casado – Ewerton – Švec.

A 7. percben volt az első DAC szöglet, a veszélyes csúsztatás elszállt a kapu előtt, a második szöglet még veszélyesebb volt, Divkovic az ötös sarkáról lőtt, de a lövése lecsorgott az egyik ViOni védőről. A harmadik szögletből Divkovic szerzett gólt, de les miatt Pavlík játékvezető nem adta meg a találatot. Az első negyedóra végén Kalmár ugratta ki remekül Hercet, de a középpályás a kapus kezébe emelt. Az ellenakcióból a vendégek szerezhettek volna vezetést, de Jedlička védett, majd megint az aranyosmarótiaknak volt helyzetük, de Casado lövését ismét Jedlička hárította. A stadionban felhangzott a Jedlička-Jedlička rigmus.

Amikor a helyzeteket kezdte felváltani a küzdelmes mezőnyjáték, jött a DAC-gól. De milyen gól! Satka indult meg bátran, majd a tizenhatoson kívülről óriási gólt vágott a bal felső sarokba – 1:0.

Szinte az összes DAC szöglet veszélyes volt, a gól utáni szögletből Vida Kristopher veszélyeztetett.  

Villant a DAC, Davis, Kalmár volt a labda útja, a tizenhatoson belülről megeresztett lövésbe viszont az egyik aranyosmaróti védő belevetette magát.

Ahogy a DAC-gól, úgy az aranyosmarótiak találata is a semmiből érkezett. A hazaiak belealudtak a meccsbe, amit Dávid Richtárech használt ki a negyvenedik percben. Két DAC-védő mellett lecselezte magát majdnem az alapvonalig, majd éles szögből az eldőlő Jedlička felett a kapuba emelt – 1:1.

 

Kapcsolódó cikkünk

A félidő utolsó percében ismét vezetést szerzett a DAC. Lesgyanús szituációban Herc ugrott ki a vendég védők között, a játékvezető sípja néma marad, és Herc nem hibázott, Krnáč lába között a hálóba gurított – 2:1. Ez volt az első félidő utolsó momentuma.

A második félidő 50. percében a vendégek 10-ese, Casado villant, egy, a 16-osra visszagurított labdát lőtt a kapufára. A 60. percben a vendégek kapitánya, Chren üresen kapta a labdát, majd az épülő szektor 14. sorába lőtte azt. Ez viszont felébresztette a hazaiakat. Még ebben a percben Bayo kapott egy kiugratást, de Krnáč jól mozdult ki a kapujából, a DAC támadója nem tudta elvinni mellette a labdát. Nem sokkal később már Bayo volt az előkészítő, remek labdát adott Vida Kristophernek, aki egyedül vezette a kapusra a labdát, de mellbe lőtte Krnáčot. Aztán Bayo, aki egy fejesét nem tudta már a kapura irányítani, a stoplijával szétrúgta a kapufát mérgében.

Hyballa az asszisztense nyakában

Hogy miért? Mert egy szöglet után Bayo szerezte meg a DAC harmadik gólját. Természetesen fejjel.

A gól feltüzelte a hazaiakat, sorban érkeztek a kisebb-nagyobb helyzetek, az állás azonban változatlan maradt. Meg kell hagyni, most szépen és önfeledten játszott a DAC. Bayo ugyan nem tudta begyötörni a negyedik gólt, egyedül tört kapura, de most is csak a hálóőrbe lőtte a labdát.

Bayo már a harmadik 100%-os ziccerét puskázta el. Ismét teljesen egyedül állt Krnáč-csal szemben, de most sem tudott túljárni az eszén a 7080 néző előtt.

Kakaskodás a végére

Brašeň és Vida Kristopher ugrott egymásnak, mindkettőnek sárga lap volt a jutalma. A kétperces hosszabítás után véget ért a mérkőzés, DAC-ViOn 3:1.

Néhol küszködve, néhol viszont szép játékkal, méltán győzött a DAC. Megérdemelten zengett a „Szép volt fiúk!”

 

Érdekes

FC DAC 1904 - FC VION ARANYOSMARÓT 3:1 (2:1)

Fortuna Liga, 11. forduló, MOL Aréna, 2018.10.06., 18:00

Játékvezetők: Pavlík - Vorel, Ferenc

Nézőszám: 7089

Góllövő: 25. Šatka, 45. Herc, 72. Bayo, ill. 40. Richtárech

Sárga lap: 87. Vida K., ill. 68. Casado, 87. Brašeň

DAC: Jedlička - Davis, Huk, Šatka, Vida M. -  Bednár (60. Záhumenský), Herc, Kalmár (91. Kone) - Vida K., Divković (65. Tretyakov), Bayo

Aranyosmarót: Krnáč - Chren, Banovič, Práznovský, Čögley - Brašeň, Richtárech (84. Duga), Ľupták, Ewerton - Švec (46. Urgela), Casado (72. Ďubek)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 57% - 43%

Lövések: kapura: 9:3, mellé: 3:3  

Szöglet: 19:2

Les: 2:2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?