Otthon javítana mérlegén a Trnava

Gasparik.edző.Trnava

A labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének harmadik fordulójában csütörtökön 21 órától a dán Nordsjaelland csapatát fogadja a nagyszombati Spartak.

Michal Gašparík csapata nem kezdett jól a csoportkörben, hiszen a Ludogorec otthonában 4:0-ra kapott ki, majd hazai pályán a Fenerbahcetól szenvedett 2:1-es vereséget. A dánok ezzel szemben idegenben 3:1-re kaptak ki a törököktől, otthon viszont 7:1-re győzték le a Spartakot kiütő bolgárokat. A nagyszombatiak szerencséje, hogy a fociban túlnyomórészt nem ül az egymás elleni eredmények összeadása, így nem garantált a méretes zakó.

A dán Superligában a jelenleg 4. helyen álló, Farum városában székelő csapat öt nyeretlenül megvívott bajnoki után vasárnap már győzni tudott az alsóházi Viborg otthonában. Az előző szezonban ennél jóval meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak, és az alapszakaszt meg is nyerték, ám a felsőházi rájátszás végén az FC Köbenhavn örülhetett a bajnoki címnek, a Nordsjaellandnek pedig be kellett érnie az ezüstéremmel. A csapat leginkább a fiatal játékosokra épít, mindössze három 30 év feletti futballista található a keretükben, melynek összértéke a Transfermarkt adatai szerint 37,35 millió euró.

Ennél jóval kevesebbet, mindössze 8,58 milliót érnek a Spartak játékosai, akik egy nem mindennapi rangadóval hangoltak a csütörtöki találkozóra. A nagyszombatiak 12 528 néző előtt kaptak ki 2:1-re a Slovantól. Az egészen biztos, hogy az EKL-ben is jó hangulat fogadja a csapatokat, kedden már csak alig 3000 jegy várt gazdára a hazai szektorokba. Bár a papírforma a vendégek mellett a szól, a Trnava minden bizonnyal szeretné megszerezni első nemzetközi pontjait a szezonban.

A találkozót az RTVS Šport élőben közvetíti, a játékvezető a holland Allard Lindhout lesz, a VAR előtt pedig honfitársa Jeroen Manschot tevékenykedik majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?