Ötödször futottak, jótékonykodtak

paka futás
Nagypaka |

Az elmúlt napokban nagyüzem volt a csallóközi futóberkekben. Előbb december 30-án Nagymegyeren zajlott óévet búcsúztató futás, majd szilveszterkor a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban rendeztek sportos óévbúcsúztatót. Az év első napján pedig Nagypakán köszöntötték futással a 2019-es esztendőt. 
 

„Induláskor rendezvényünknek közösségformáló szerepet szántunk, nem a versengésre helyeztük a hangsúlyt. Jóleső érzéssel konstatálom, hogy immár ötödször rendeztük meg a Három Paka Futása nevű sportos évkezdést, melyre egyre többen érkeznek olyanok, akik versenyszerűen hódolnak a futásnak. Természetesen ez a tény a szervezőket is nagy erőbedobásra készteti. A kora délutáni rajtnál, a templom előtti parkban, közel száznegyvenen gyülekeztek. Zömmel futók, de többen kerékpáron és gyalogosan is teljesítették településünk három részét (Nagypaka, Kispaka, Csukárpaka) érintő 5000 méteres kört. A legedzettebbek két kört futottak. Összesen százhárom versenyző időeredménye került a krónikába” – tájékoztatta lapunkat a felső-csallóközi településen lezajlott sportos újévköszöntőről ifj. Ivan Seňan, a község első embere, aki öt kilométeren állt rajthoz. 


Menet közben módosítottak a versenykiíráson, ugyanis a résztvevők alacsony számára való tekintettel a hatvan éven felüliek korosztályában a férfiakat és a nőket idén összevonták. Érdekességként említjük meg, hogy ebben a korosztályban a nyárasdi nyugalmazott pedagógus, Lelkes József diadalmaskodott, a második helyen pedig húga, a szentmihályfai Gyurkovics Erika futott célba. Ráadásul szabadon választott stílusban a rollerrel száguldó Viktória Kollerová személyében is győztest hirdettek. A szervezők az egyes korosztályok legjobbjait serleggel, éremmel, az összes célba futót csokiéremmel jutalmazták. 


„Céljainkat maradéktalanul teljesítettük, az új esztendőt jó hangulatban, együtt köszöntöttük. Az előző kiírásokhoz hasonlóan a rendezvény résztvevői nemcsak sportoltak, hanem jótékonykodtak is. A futók a kilométereket, mi pedig pénzt gyűjtöttünk. Nevezési díjat ugyan nem kértünk, de a résztvevők adományait elfogadtuk. A helyszínen nemes célra 400 euró gyűlt összeget, melyet a helybeli testi fogyatékos Jozef Mónoši megsegítésére fordítottuk. Természetesen jövőre folytatjuk a nagypakai sportos újévköszöntők sorozatát” – nyilatkozta ifj. Ivan Seňan. 
 

Érdekes

V. HÁROM PAKA FUTÁSA újévi verseny, Nagypaka, 5 km

Gyerekek, 9–15 éves korig: 1. Horváth Erik 22:42, 2. Kristián Urban 24:12, 3. Lami Ádám 24:13; férfiak, 16–39 éves korig: 1. Tomáš Belovič 18:50, 2. Faragó Zoltán 19:00, 3. Lukáš Félis 19:05; nők, 16–39 éves korig: 1. Andrea Pajerová 24:22, 2. Bernadett Fitošová 25:05, 3. Nagy Molnár Zsuzsanna 27:43; férfiak, 40–60 éves korig: 1. Ľubomír Tvrdoň 19:19, 2. Vajas Roland 21:37, 3. Végh Csaba 22:54; nők, 40–60 éves korig: 1. Ľubica Toporová 22:45, 2. Karácsony Krisztina 25:22, 3. Németh Ágnes 25:25; 60 évnél idősebb férfiak és nők: 1. Lelkes József 23:24, 2. Gyurkovics Erika 28:20, 3. Sárközy Tibor 37:00.
10 kilométer: 1. Papp Ferenc 36:14, 2. Tomáš Gašparík 39:01, 3. Képesi Attila 39.02. 
Szabadon választott stílus: 1. Veronika Kollerová (roller) 18:01. ⋌(ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?