Ötezer vendégszurkoló?

Pozsony. Ma rendezik az I. labdarúgóliga hetedik fordulójának mérkőzéseit. Legnagyobb érdeklődés a téglamezei stadionban sorra kerülő Slovan–Trnava rangadót előzi meg, a vendégek várhatóan jelentős fölényben lesznek a lelátókon, a legújabb hírek szerint ötezren biztatják majd a listavezetőt.

Eddig a vártnál gyengébben szerepel a Slovan, Dušan Radolský védencei jelenleg a hatodik helyen tanyáznak. A hét elejétől új elnöke van a szebb napokat látott klubnak, Miroslav Králik helyett Viliam Fischer, a világhírű szívsebész vette át a stafétabotot. Nyolc hónap alatt immár a harmadik „prezident” irányítja az egyesületet...

A pozsonyiak a három hazai találkozó közül kétszer nyertek (Trenčín 2:0, Dubnica 2:1), a rózsahegyiekkel pedig 1:1-re játszottak. Érdekesség, hogy az égszínkékek valamennyi gólját Róbert Vittek szerezte.

A múlt heti kassai vereség után a sokat hibázó hátvéd Petrušt a tartalékcsapatba vezérelték. Polgár, Pančík és Bednár sérüléssel bajlódik, de valószínűleg pályára léphetnek.

„Maximális biztonsági intézkedések előzik meg a derbit, mert sok vendégszurkolóra számítunk. Természetesen a megszokottnál jóval több rendőr teljesít majd szolgálatot. Általában színvonalas meccseket vívtunk a nagyszombatiakkal, bízom benne, hogy a találkozó végén lesz okunk az ünneplésre” – mondta lapunknak Rudolf Janček, a Slovan menedzsere.

Az újonc nagyszombatiak remekül kezdték a bajnokságot, hat felvonás után négypontos előnnyel vezetik a tabellát. Idegenben kétszer léptek pályára, a Ligetben (1:1) és Kassán is remiztek (2:2). Kriss, Pavlík, Horvatovič és Sikorjak hosszú ideje harcképtelen, viszont Marek Ujlaky már felépült, s a zsolnaiak ellen góllal tért vissza. A Spartak technikás középpályása bizonyítani akar Pozsonyban, hiszen éppen az égszínkékektől – ahol nem tudott gyökeret verni – igazolt a piros-feketékhez.

„Úgy készülünk, mint a többi meccsre, tehát ezúttal sem utazunk edzőtáborba. Számítunk lelkes szurkolóink támogatására, úgy tudjuk, ötezren kísérnek el bennünket a fővárosba. Védőinknek nagyon oda kell figyelniük a rendkívül gólveszélyes Vittekre. Optimista hangulatban várjuk az összecsapást, biztosra veszem, hogy nem szakad meg veretlenségi sorozatunk” – jelentette ki Dušan Heriban csapatvezető.

Várható összeállítások – SLOVAN: Prole–Pecko, Polgár, Homoláč, Ed. Hrnčár–N. Hrnčár, Dzúrik, Vomáč-ka, Onofrej–Vittek, Šlahor. TRNAVA: Belic–Fall, Poljovka, Hluško, Ježík–Molnár, Filip, Staňo, Gašparík, Ujlaky–Kožuch.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?