Öt vereség után nyerne a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma este (17.30) a sereghajtóDAC a kilencedik helyen álló trencséni együttest fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 17. fordulójában. Mindkét csapat az utóbbi öt bajnokiján nyeretlen maradt, ám míg a csallóközi gárda valamennyi meccsét elvesztette, az AS háromszor döntetlenezett. A sárga-kékek odahaza győzelemmel szeretnék zárni az őszi szezont.</p>

A sorozatos vereségek után – Trnava 0:1 (otthon), B. Bystrica 0:1 (idegenben), Zl. Moravce 0:2 (o), Ružomberok 1:3 (i), Nitra 0:2 (o) – nem a legjobb a hangulat a DAC háza táján. A szakvezetés gondjait tetézi, hogy Peter Struhár begyűjtötte negyedik sárga lapját, ezértnem léphet pályára.
„Nagyon csalóka, hogy a trencséniek az idegenbeli mérleg alapján az utolsók, mert ők vendégként is mindig nyílt sisakkal játszanak. Ezért biztosra veszem, tetszetős támadófocit hoz az összecsapás. A paraguayi Salinas,az argentin Depetris ésa trinidadi Peltier személyében rendkívül gyors és technikás játékosokkal rendelkezik az AS, rájuk nagyon oda kell figyelnünk” – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – Struhár kiesése miatt improvizálnivagyokkénytelena védelem tengelyében, várhatóan a litván Majus kap lehetőséget. Delarge eltiltása viszont lejárt, a kongói csatártól gólokat várok. Ha nem akarunk leszakadni, mindenképpen be kell gyűjtenünk a három pontot. Bízom benne, hogy ezúttal nem a bíró lesz a főszereplő – mint a nyitraiak ellen –, s a jobbik csapat nyer. Odahaza győzelemmel szeretnénkzárniazőszi idényt.”
Visszatérve a nyitraiakkal vívott meccsre, a fegyelmi bizottság döntése szerint Antal Barnabás alelnök két tétmérkőzésen nem kerülhet kapcsolatba a delegált személyekkel, mert a találkozót követően berontott a játékvezetők öltözőjébe, és alaposan beolvasott a bírónak és a találkozó ellenőreinek. Úgy tűnik, az összecsapás videofelvétele meggyőzte az illetékeseket, mert fegyelmi eljárást indítottak a nyitrai Kolmokov ellen, aki utolsó emberként hátulról elgáncsolta Kabelét. Ježík bíró ugyan szabadrúgást ítélt, de nem állította ki a védőt, sőt még sárga lapot sem adott neki. Mivelabírók eltiltásaitnemhozzák nyilvánosságra, csak gyanítjuk, hogy Ježík néhány meccs kihagyásárakényszerül… A DAC várható mai kezdőcsapata: Kováč–Obert, Marcin, Majus, Németh Zs.–Hílek, Boya– Helísek, Coric,Kabele–Delarge.
A trencséni újonc az egyetlen csapat a bajnokságban, amely vendégként még nem tudott nyerni, az idegenbeli mérkőzésektáblázatán3ponttalutolsó,a gólaránya: 2:14. Utoljára szeptember végén győzött az AS (Prešov 4:0), azóta viszont nyeretlen: Zl. Moravce 0:3 (i), Slovan2:2 (o),Ružomberok1:1 (i), Senica 0:1 (o), Nitra 0:0 (i). Adrián Guľa vezetőedző reméli, hogy a sereghajtó otthonából nemtávoznaküres kézzel.
A mostani bajnokságban szereplő csapatok közül a trencsénivel játszotta legkevesebb élvonalbeli bajnokiját a DAC: eddig csak ötször találkoztak (korábban a 1997/98-as és 1999/2000-es idényben), négy trencséni győzelem és egy döntetlen született,agólarány2:9.
Legutóbb az augusztusi ötödik fordulóban, Trencsénben Mazan góljával 1:0-ra nyert a trencséni AS.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?