Öt rajt – öt elsőség

Párizs. A francia fővárosban rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa 7. viadalát. Ahogy az várható volt, Martina Moravcová kitűnően szerepelt, elérte 184. szlovák rekordját. A 100 m-es pillangóúszásban 26,55 mp-et teljesített, s ezzel 5 századdal megjavította saját rekordját.

Párizs. A francia fővárosban rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa 7. viadalát. Ahogy az várható volt, Martina Moravcová kitűnően szerepelt, elérte 184. szlovák rekordját. A 100 m-es pillangóúszásban 26,55 mp-et teljesített, s ezzel 5 századdal megjavította saját rekordját. A 26 éves úszónő a 100 m-es vegyesúszásban is bizonyította képességeit, 1:00,88 perccel végzett a mezőny élén, s alig maradt el saját Európa-csúcsától. Ötödik győzelmét (két számban pénteken nyert) a 100 m-es gyorsúszásban aratta, 53,90 másodperces ideje 31 századdal marad el saját országos rekordjától. Moravcová párizsi mérlege fölöttébb impozáns: öt rajt – öt győzelem.

„A Világ Kupa második napjával elégedett lehetek. A célom az volt, hogy három alkalommal győzzek. A VK-ban szombat után már nem én állok az élen, de még hátravan két viadal, s visszaszerezhetem az elsőségemet. Ehhez az kell, hogy a 100 m-es pillangóúszásban javítsak a fordulómon, s így jobb időt érjek el” – mondta a pöstyéni születésű úszónő.

Több világcsúcs is született a párizsi viadalon. Érdekesebb eredmények – férfiak, 100 m mell: Szludnov (orosz) 58,08 – Európa-csúcs. Nők, 50 mell: Hszüe Csüan (kínai) 30,47 – világcsúcs, 400 m vegyes: Klocskova (ukrán) 4:27,83, világ- és Európa-csúcs.

A Világ Kupa-sorozat következő, utolsó előtti versenyére kedden és szerdán kerül sor Stockholmban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?