Országos turistatalálkozó lesz Nagymegyeren

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSNagymegyer. Az egyesületekbe szerveződő természetjárók hívei igazán érdekes és figyelemreméltó nyári esemény elé nézhetnek, ugyanis július elején a Nagymegyeri Csigák Turistaklub rendezi meg az egy hétig tartó idei országos turistatalálkozót a termálfürdőjéről is nevezetes városban.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nagymegyer. Az egyesületekbe szerveződő természetjárók hívei igazán érdekes és figyelemreméltó nyári esemény elé nézhetnek, ugyanis július elején a Nagymegyeri Csigák Turistaklub rendezi meg az egy hétig tartó idei országos turistatalálkozót a termálfürdőjéről is nevezetes városban. A Szlovák Turisták Klubjának nemrég lezajlott közgyűlésén a szervezet dunaszerdahelyi regionális tanácsának elnöke, Ollé Sándor, aki egyben a nagymegyeri klub elnöke is, számolt be az összejövetel küldötteinek arról, hogy az országos turistatalálkozó megrendezésére sikerült a csallóközi kisváros önkormányzatának támogatását is megszerezniük.

A több mint száz taggal rendelkező Csigák már gőzerővel készül, a szervezésbe több baráti klub is besegít, mert a programok egy része a csallóközi régióban zajlik. A nagymegyeri szervezők összejövetelükön a sorrendben már 62. országos turistatalálkozó műsorfüzetének végleges változatáról döntöttek, mely a programokon kívül alapinformációkat is nyújt a városról és a régióról az 1600– 2000 részvevőnek, akiknek zöme Szlovákiából érkezik, de Magyarországról, Csehországból és Ausztriából is várnak gyalogtúrázókat.

A július 6. és 12. közötti rangos esemény érdekes kínálattal várja a természetjárókat, gyalogtúrázni lehet majd a gímesi vár környékén, azután a Burda-hegységben Garamkövesdnél és Helembánál, de több magyarországi túra is a programfüzetbe került, továbbá két csallóközi túraútvonal, az egyik Bős, a másik Kulcsod környékén. Fakultatív kirándulások keretében Komáromot, Gútát, a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumot, a bősi erőművet, a dunatőkési vízimalmot, Pozsonyeperjesnél a Kis-Dunát is megnézhetik a résztvevők, valamint két csallóközi kerékpártúra és egy vízitúra is színesíti a kínálatot. Az országos turistatalálkozó központja a nagymegyeri Plauter-kúriában lesz, ahol a sátrakkal érkezőket is elszállásolják, de a résztvevőknek más helyeken is lesz módjuk az éjszakázásra. (kz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?