Orosz háziverseny

Három orosz áll az első három helyen a női rövidprogram után a pozsonyi műkorcsolya- és jégtánc-Eb-n. A hazai Nicole Rajičová a kilencedik helyről várhatja a pénteki kűrt, a magyar Tóth Ivett a tizedik.Jevgenyija Medvegyeva vezet, Jelena Ragyionova a második, Anna Pogorilaja a harmadik.

Három orosz áll az első három helyen a női rövidprogram után a pozsonyi műkorcsolya- és jégtánc-Eb-n. A hazai Nicole Rajičová a kilencedik helyről várhatja a pénteki kűrt, a magyar Tóth Ivett a tizedik.

Jevgenyija Medvegyeva vezet, Jelena Ragyionova a második, Anna Pogorilaja a harmadik. A címvédő Európa-bajnok Jelizaveta Tuktamiseva nincs itt Pozsonyban, ahogyan a két évvel ezelőtti győztes, Julija Lipnyickaja sem. Az orosz bajnokságon nem kerültek be az első háromba, a szövetség kritériumai pedig könyörtelenek.

Ha az orosz bajnokság minden résztvevője eljöhetne az Eb-re, lehet, hogy a top 10-ben nem is lenne más nemzetiségű versenyző. A mostani éllovasok azonban nem akarták összehasonlítani a két verseny színvonalát.

Ünnepi hangulat

„Ez az első Eb-m, úgyhogy jobban izgultam, mint az orosz bajnokságon” – mondta Medvegyeva, aki 72,55 pontot kapott a rövidprogramjára. Lírai gyakorlatában teljesen kihasználta az új pontozási rendszer adottságait, az első ugrását 1 perc 45 másodperc után mutatta be, mivel a program második felében bemutatott ugrásokra bónuszpont is jár.

Jelena Ragyionova egy világhírű francia dalra, a Je t’aime-re korcsolyázott, s már ezzel megfogta a közönséget, a korcsolyázásával pedig még inkább. „Úgy érzem, az Európa-bajnokságon sokkal ünnepibb a hangulat, mint az orosz bajnokságon” – jegyezte meg a tavalyi ezüstérmes.

Anna Pogorilaja leduplázta a rittbergert, de ehhez képest elég jó pontokat kapott, s a harmadik helyen áll, bár viszonylag nagy a lemaradása honfitársnőitől. „Nem lehetek elégedett, de a kűrben majd igyekszem javítani” – jegyezte meg a tavalyi bronzérmes, aki szerint nemhogy az orosz bajnokságot nem lehet az Eb-vel összehasonlítani, hanem még két Eb-t is nehéz.

Nem kockáztatott

Ováció fogadta, amikor jégre lépett, ováció fogadta minden ugrását, a meghajlását és a pontjait is. Nicole Rajičová megjavította idei legjobbját a rövidprogramban, és könnyezett a meghatottságtól, amikor befejezte az utolsó forgást. 57,24 pontot kapott, ezzel a kilencedik helyen áll, de a negyedik Roberta Rodeghierótól csak valamivel több, mint három és fél pont a lemaradása. S még közelebb is lehetne hozzá, ha a megpróbálta volna a tripla-tripla kombinációt, amit egyszer már megcsinált, élete első GP-versenyén, a Skate Americán. „Az edzésen gondjaim voltak a kombinációval, ezért nem akartam feleslegesen idegeskedni és kockáztatni” – magyarázta Rajičová, aki így is elégedett volt az eredménnyel.

Nyugodtan és jól

Elégedett lehetett Tóth Ivett is – a magyar korcsolyázó tripla toeloop, tripla toeloop kombinációval kezdte a rövidprogramját, s bár a második toeloopban két lábra érkezett, ez csak egy aprócska hiba volt egy nagyszerű programban, amely 55,54 pontot ért. „Ez az eredmény felülmúlta az elvárásaimat. Az volt a célom, hogy egy jó rövidprogramot fussak, és bekerüljek a kűrbe. Sikerült jól lenyugtatni magam, ahhoz képest, hogy ez egy Európa-bajnokság. Most nem izgultam annyira, mint egyéb versenyeken. Az is segített, hogy ismerős volt a csarnok, két éve versenyeztem itt egy országos bajnokságon. Emlékeztem a pályára, ez önbizalmat adott – mondta lapunknak Tóth Ivett, akinek a szülei a földrajzi közelség ellenére a tévéből nézik a versenyt – Nekem úgy jobban megy, ha egyedül vagyok, és csak magamra koncentrálok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?