Óriási magyar siker Oslóban, Kleinheisler lett Storck nyerőembere!

Oslo |

<p>A magyar válogatott óriási bravúrt hajtott végre a labdarúgó Eb-pótselejtező első mérkőzésén Oslóban, ahol 1:0-ra legyőzte Norvégiát. Bejött &nbsp;Bernd Storck húzása Kleinheisler Lászlóval, a Videoton fiatal játékosa aranyat érő gólt szerzett.&nbsp;</p>

A magyar válogatott fekete gyászszalaggal lépett pályára Fülöp Márton emlékére. A kezdőben kapott helyet Szalai Ádám és Kleinheisler László, akinek már a keretbe nevezése is óriási meglepetés volt.

Már a harmadik percben óriási helyzetbe kerültek a házigazdák, Skjelbred maradt üresen a kapu előtt, remek labdát kapott Henriksentől, de a századik válogatott meccsén védő Király óriási bravúrral, tenyérrel a kapu fölé tolta a labdát. A magyarok a 8. percben jutottak el először a norvég kapuig, Kleinheisler lőtt bátran, éles szögből, Nyland azonban védett.

A Videoton fiatal csatára a 26. percben pedig végleg eloszlatott minden kételyt, helye van-e a nemzeti csapatban: jó labdát kapott a 16-oson belül, és ballal a hosszúba lőtt! A kapus hozzáért a lövéshez, de kiütni már nem tudta – 0:1! Kleinheisler a lehető legjobban hálálta meg a bizalmat, első válogatott meccsén góllal mutatkozott be, s utána Bernd Storckhoz szaladt ki ünnepelni.

A másik oldalon Söderlund került helyzetbe, de Király hokikapusokhoz illő lábmozdulattal védett. A norvégok rögzített helyzetei mindig veszélyesek voltak, de a magyar csapat valahogy mindig megoldotta a dolgot. A szünet előtt pedig a vendégek kerültek helyzetbe: Kleinheisler beadása után megpattant a labda, de Elek fejese a kapu fölé szállt.

A második félidő elejét megnyomták a norvégok, de a magyarok állták a sarat. Az 55. percben pedig ismét ők kerültek ziccerben, Dzsudzsák kicselezte Höglit, de végül a kapusba lőtt. Elabdellaoui eljátszotta a nagyhalált a magyarok tizenhatosában, de a játékvezető nem hagyta magát lóvá tenni. Egy szöglet után Tettey lőtt messziről, de a lesen álló saját csapattársát találta el. Egy újabb sarokrúgást követően Király kezéből kiesett a labda, de Fiola kivágta a gólvonalról.

A norvégok egyre görcsösebbé váltak, a tévéközvetítésben már csak a magyar drukkerek hangját lehetett hallani. A norvégok az elmúlt öt tétmeccsükön csak az olaszoktól kaptak gólt, és hat gólt rúgtak, de Király Gábor kapuja bevehetetlennek bizonyult a számukra. A 88. percben óriási hazai helyzet maradt ki: Helland fejelhetett úgy, hogy üres volt a kapu, de a labda kijött a felső kapufáról! Ezt követően pedig a szöglet után Pedersen fejesét Király megfogta.

A magyarok 34 év után győzték le ismét Norvégiát, és bár Gera Zoltán eltiltás miatt nem játszhat, a magyar válogatott nagyszerű pozícióból várhatja a vasárnapi, budapesti visszavágót. (t-bt)

Norvégia–Magyarország 0:1 (0:1)

Góllövő: Kleinheisler (26.)

Sárga lap: Tettey, Elabdellaoui, ill. Gera, Kádár, Guzmics.

Játékvezető: Clattenburg (angol)

NORVÉGIA: Nyland–Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli–Skjelbred (86. Helland), Tettey, Johansen, Berget (74. Elyounoussi)–Söderlund (61. Pedersen), Henriksen.

MAGYARORSZÁG: Király–Fiola, Guzmics, Lang, Kádár–Gera–Dzsudzsák (76. Lovrencsics), Kleinheisler (72. Nagy Ádám), Elek, Németh–Szalai (90. Priskin).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?