Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Végig kiélezett csatában győzött a HC DAC női kézilabdacsapata az Extraliga elődöntőjének 3. mérkőzésén. Így 2:1-es összesítéssel Bízik Boglárkáék jutott a döntőben, ahol a nagymihályi csapat lesz az ellenfelük.

Igazi meccshangulat volt a dunaszerdahelyi kézilabdacsarnokban: az a körülbelül 100 néző már az első pillanatoktól kezdve remek atmoszférát teremtett.

Bugár Cintia kezdte meg a gólgyártást, amire azonnal válaszolt a vendégek klasszisa, Katarína Pócsiková.

Láthatóan egész más felfogásban kezdte a HC. DAC a mérkőzést, mint a szerdai vágsellyei találkozót. Sokkal élesebben és koncentráltabban kézilabdáztak. A 11. perc kezdetén 6:5-re vezettek a hazaiak. Három perccel később Bízik Réka szélről talált be, először vezetett kettővel a HC DAC. Majd az első meccsen megsérült Kristína Pástorková helyén játszó Demeter Virág Orsolya bátor betörése után már három volt közte. Martina Tulipánová azonban gyorsan válaszolt, majd 9:8-ra zárkóztak a vendégek, amikor Debre Viktor időt kért.

A 20. percben Bugár Cintiát másodszor is kiküldték két percre a játékvezetők. Egyik csapat védekezése sem volt tökéletes, ha volt is védés, az a kapusok egyéni teljesítményén múlott.

A 28. percben Pócsiková kihagyott hetese után négy gólra is elléphetett volna a DAC, de kimaradt a helyzet, ahogy a másik oldalon is. Illetve Oguntoye Viktória védett óriásit. Az első félidő Élő Beatrix óriási kapufájával végződött, a HC DAC így 14:12-re vezetett a szünetben.

Galéria

Ami nem sikerült az első félidő végén, az sikerült a második elején: Élő Beatrix hetesből volt eredményes (15:12). Óriási esélyhez jutott a HC DAC, több mint fél percig kettős emberelőnyben játszhattak, de ahelyett, hogy meglógtak volna, a vágsellyeiek egyenlítettek 16:16-ra. Majd a HC DAC is emberhátrányba került, és ahogy a vágsellyeiek, úgy dunaszerdahelyiek is jól teljesítettek a hátrányba és elléptek két góllal (19:17).

A 44. percben Bugár Cintia harmadik kiállítással kipontozódott, Trepáčová pedig bedobta a büntetőt (20:18.). A 47. percben Bízik Boglárka betörése után először vezetett négy góllal a HC DAC.

Az utolsó 10. percre Élő Beatrix negyedik góljával fordultak a felek, 23:19-es HC DAC vezetéssel. A kapuban pedig Oguntoye Viktória brillírozott. Öt perccel a vége előtt Élő Beatrix hagyott ki egy hetest, így maradt a 24:21-es HC DAC vezetés, de a másik oldalon technikai hibát vétettek a vendégek, az ellentámadásból pedig Juhos Kata lőtt gólt (25:21). Majd Bízik Boglárkát küldték ki két percre, Oguntoye saját testi épségét sem kímélve védett óriásit.

Az utolsó perc 25:23-as állással kezdődött, a vágsellyeiek támadhattak, de elidegeskedték az akciót, így nagyon közel került a HC DAC-nak a döntő, amit nem is engedtek már ki a kezük közül. Az állás már nem változott az utolsó fél percben így 25:23-ra győzött a HC DAC és ők jutottak a döntőbe.

Az finálé első mérkőzését szombaton Nagymihályon rendezik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?