Optimizmus a Beatles városában

A tegnapi rangadók után (három BL-címvédő is pályára lépett) ma újabb két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó kupatorna egyenes kieséses negyeddöntője: a Panathinaikosz a Barcelonát fogadja, a Liverpool a Leverkusent.

A tegnapi rangadók után (három BL-címvédő is pályára lépett) ma újabb két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó kupatorna egyenes kieséses negyeddöntője: a Panathinaikosz a Barcelonát fogadja, a Liverpool a Leverkusent.

Talán mondanunk sem kell, hogy az utóbbi összecsapás rangadó jellegű lesz, hiszen az angol-német párharc mindig és minden szinten annak számít. Most annál is inkább, mert a Bundesliga élén álló csapat látogat a Beatles városába, s a jó formában leledző Vörösök már a negyeddöntő sorsolása előtt világgá kiáltották: még akkor is céljük a BL megnyerése, ha a Manchester Unitedet kapják ellenfélül. Nos, „csak” a Leverkusen jutott nekik, úgyhogy még nagyobb lett az önbizalmuk és a derűlátásuk. Nem zavarja őket, hogy a mértékadó Will Hill angol fogadóiroda nem tartja nagy esélyesnek a végső győzelemre őket, hiszen a Panathinaikosz és a Leverkusen után a legesélytelenebbek közé sorolja, győzelmük esetén tízszeres pénzt fizetnek.

Nem vitás, telt ház fogadja majd a két csapatot az Anfield Road-stadionban. A németek szuperfomában vannak, amit a szombati bajnoki meccsen is igazoltak: 4:2-re lelépték idegenben a Kaiserslautern együttesét, és öt fordulóval a Bundesliga befejezése előtt négy ponttal vezetnek a Dortmund előtt. Hiányozni fog csapatukból a védelem oszolopa, az eltiltott kapitány Jens Nowotny. A Liverpool is tartalékos lesz, a fiatal Steven Gerard középpályás-csatár sérüléssel bajlódik, s bizonytalan a portugál védő, Abel Xavier szereplése. „Az ellen az együttes ellen játszunk, amely tavaly három kupában győzedelmeskedett és most is remek formában van. Kiszámíthatatlan játékával Brdarics lehet az ütőkártyánk, de valószínűleg a jól megválasztott taktika dönt majd” – mondta Klaus Toppmöller, a Bayer edzője. Jerzy Dudek, a liverpooliak lengyel kapusa: „Igényes összecsapás előtt állunk, de nem félünk, az idén már sikerrel játszottunk hasonlókat. A BL első fázisában legyőztük az erős Dortmundot, legutóbb pedig a fél éve veretlen AS Romát. Feltétlenül ott akarunk lenni az elődöntőben.”

Esélyesként lép pályára Athénban a Barcelona. Még akkor is, ha a Panathinaikosz a BL idei kiírásában hazai pályán nem kapott ki. A katalánoknak nem megy valami fényesen a bajnokságban, legutóbb otthonukban csak 1:1-re játszottak a közepes képességű Las Palmas ellen. Ráadásul a gólszerző Luis Enrique sárga lapok miatt kimarad az együttesből. Viszont meggyógyult három offenzív labdarúgójuk, a brazil Rivaldo és Rochemback, valamint a holland Overmars. „Esélyesek vagyunk, de ezt a pályán kell igazolnunk. Az, hogy botladozunk a bajnokágban ne vezessen félre senkit, a nemzetközi kupatorna egészen más” – nyilatkozta Coco, a csapat olasz játékosa.

Mindkét meccs 20.45-kor kezdő-dik, a visszavágókra április 9-én kerül sor. (tv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?