Olimpia - délutáni összefoglaló

<p>Cseh László Európa-csúccsal második helyen végzett 200 méteres vegyesúszásban a pekingi olimpián. A magyar klasszis, akinek a 400 m vegyes és a 200 m pillangó után ez volt a harmadik ezüstérme a kínai fővárosban, 1:56.52 percre javította saját kontinensrekordját, amelyet 1:56.92-vel tartott 2007. március 29. óta.</p>

A szám döntőjét a hatodik pekingi aranyát begyűjtő - immár 12-szeres aranyérmes - amerikai Michael Phelps nyerte 1:54.23 perces világcsúccsal.
A magyar küldöttségnek így négy ezüst- és egy bronzérme van eddig a kínai fővárosban. Csoportelsőként közvetlenül az elődöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott, miután négyese befejező mérkőzésén 10-4-re legyőzte a görögök nemzeti együttesét.
Cseh mellett a gyorsúszó Takács Krisztiánt is dicséret illeti: kilencedik lett 50 méter gyorson. Kis Gergő 1500 m gyorson 19., Dobár Éva 50 m gyorson 41. helyen zárt. Az úszók péntek reggel összesen három számban döntöttek világcsúcsot.
Az atléták is megkezdték szereplésüket. A kalapácsvető Pars Krisztián a legjobb eredménnyel, 80,07 méterrel teljesítette a vasárnapi döntőbe jutáshoz szükséges szintet. A súlylökő Kürthy Lajos 34. lett.
Rosszul szerepelt a kisöbű sportpuska 50 m-es fekvő számában Sidi Péter, aki 39. lett, míg a Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván összeállítású férfi párbajtőrcsapat a csalódást jelentő 5. helyen végzett.
Barta Nóra bejutott az elődöntőbe, azaz a legjobb 18 közé a műugrók 3 m-es versenyében, a másik magyar, Kormos Villő ugyanakkor a 30 főt felvonultató selejtező után befejezte szereplését, miután 24. lett.
Továbbra is a szörfös Gádorfalvi Áron áll a legjobban a magyar vitorlázók közül. A negyedik olimpiáján szereplő Gádorfalvi az ötödik futamban a 24. helyen ért célba, ezt, mint legrosszabb eredményt, kiejtheti, s a 17. pozícióban várja a folytatást. A szintén szörfös Detre Diána és Laserben indult Berecz Zsombor egyaránt a 23. helyen futott be. Előbbi a 22., utóbbi a 33. összetettben.
A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység a C döntőben, azaz a 13-18. helyért folytathatja szereplését, miután megnyerte alsóági középdöntős futamát.
Bor Barna cselgáncsozó a plusz 100 kilósok küzdelmeiben helyezetlenül járt.
Volt két doppingeset is. Pozitív doppingtesztet produkált az észak-koreai Kim Dzsong Szu, aki férfi szabadpisztolyban ezüstérmes, légpisztolyban pedig bronzérmes lett. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Kimet megfosztja érmeitől. Ezek szerint férfi szabadpisztolyban a kínai Tan Cung-liang (Tan Zongliang) lett a második, és az orosz Vlagyimir Iszakov a harmadik. Légpisztolyban az amerikai Jason Turneré a bronzérem. Rajta kívül a talajon utolsó, 82. helyen záró Thi Ngan Thuong Do vietnami tornász doppingolt. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?