Olasz lecke a hazaiaknak

Pozsony. Rita Grande győzelmével zárult tegnap az EuroTel Slovak Indoor női teniszviadal. A döntőben a torna meglepetésemberét, Martina Suchát leckéztette meg.

Döntő utáni pillanat: Martina Suchá (balról) és Rita Grande az eredményhirdetésen.autor GRANDE–SUCHÁ 6:1, 6:1. Mindössze 1 óra 7 percig tartott a 26 éves olasz játékosnak (38. a világranglistán), hogy megadásra kényszerítse hat évvel fiatalabb ellenfelét (76.). Már a mérkőzés elején világos volt, hogy Suchá nem sok vizet fog zavarni. Röpke félóra alatt három adogatását eladta, sajátját mindössze egyszer védte meg, az olasz lánytól pedig egy szervát sem nyert el. Hasonló volt a forgatókönyv a második szettben is: végig Grande uralta a pályát, ha helyenként egy pillanatra mégis megtorpant, Suchá nem tudott élni a lehetőséggel. Túl fáradt volt hozzá, ami persze nem meglepő, hiszen a héten ez volt a nyolcadik – és az egyetlen elvesztett – mérkőzése (hármat a selejtezőben nyert meg, majd Gubacsit, Chládkovát, Hrdličkovát és Serra-Zanettit búcsúztatta). ĺgy aztán a találkozó leginkább egy edzés hangulatát idézte, amelyen Grande játszotta az óraadó tanár, Suchá pedig a szófogadatlan védenc szerepét. Hozzá kell tenni, a szlovák lány most először szerepelt WTA-torna döntőjében. Be is bevallotta, hogy az elején lámpaláz „gyötörte”, és mire kigyógyult, elúszott a meccs. Pozsonyi teljesítményével azonban így is elégedett lehetett. „Minden vereség csalódással jár, de azért nagy sikernek számít, hogy idáig eljutottam. Most már tudom, mivel lehetett volna Grandét sarokba szorítani – utólag azonban könnyű okoskodni.”

Kis szerencsével akár hazai ellenfele is lehetett lehetett volna Suchának a 110 ezer dolláros összdíjazású torna utolsó összecsapásán. A szombati elődöntőben ugyanis Ľudmila Cervanová volt Rita Grande ellenfele. A szlovák játékos a négy közé jutásért a második helyen kiemelt Anne Kremert búcsúztatta, s a közönség az elődöntőben is hasonló bravúrt várt. Sajnos hiába, Cervanová leginkább saját hozzáállásával szalasztotta el a lehetőséget: Grande ellen végig idegesen teniszezett, aminek egy sima, kétjátszmás (6:3, 6:2) vereség lett a végeredménye. A másik ágon valamivel nehezebb dolga volt Suchának. Serra Zanetti ellen három szettre volt szüksége a továbbjutáshoz (5:7, 6:1, 6:1).

Igazi meglepetés a párosok küzdelmében sem született; a Bedáňová-Bovina kettőstől mindenki győzelmet várt. Már csak azért is, mert Daniela Bedáňová egyéniben mindjárt az első fordulóban kiesett, ami nem igazán méltó eredmény a címvédőtől és az egyes számú kiemelttől. Sikerült is kárpótolnia magát: a Bovinával a Dechy–Tu páros ellen 6:3, 6:4 arányú győzelmet aratott. (gg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?