Odler és Rancsó elsősége

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSOroszka. Két sakktornát rendezett az Oroszkai OSKA sakk-klub, melyet Machník János vezet. A felnőttek seregszemléje már másodszor zajlott a polgármesteri vándordíjért.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Oroszka. Két sakktornát rendezett az Oroszkai OSKA sakk-klub, melyet Machník János vezet. A felnőttek seregszemléje már másodszor zajlott a polgármesteri vándordíjért. A huszonnyolc résztvevő tizenkét különböző településről érkezett, a legtöbbet a trencséni Vladimír Szűcsnek kellett utaznia. „Az első három helyen holtverseny alakult ki, így a végső sorrendet a segédértékelés döntötte el, mégpedig a nyitrai Daniel Odler javára. A vándordíjat háromszor egymás után, vagy összesen öt alkalommal kell elnyerni ahhoz, hogy a végleg a versenyző vitrinjébe kerüljön” – újságolta Machník János főszervező.

Az ifjúsági és gyermekverseny az országos sakk GPX koncepció alapján valósult meg, és a Nyitra Megyei Önkormányzat serlegéért folyt. A résztvevők száma (58) messze felülmúlta a rendezők várakozásait, néhány gyetvai versenyzővel is találkoztunk a mezőnyben. A perbetei Rancsó Márk végzett a legjobban. A déli régió legnépesebb küldöttségét a Zselízi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai alkották, kilenc sakkozóval.

„A gyalogmatt egyéni verseny nyertese a mindössze tízéves zselízi Repka József lett. Büszkén vehette át a Sakk születése című képet. Ezt a díjat annak a játékosnak ajánlottuk fel, aki a leghamarább ad gyaloggal mattot. Jóskának ez már az első fordulóban sikerült. Az oroszkaiak házi versenyében Lakatos Milán diadalmaskodott, aki 4,5 pontot gyűjtött. Díja egy márvány alapzaton elhelyezett arany huszárfigura lett. Érdekességként bemutattuk a sokak által ismert Hexasakk és a kevésbé közismert Lovagok küzdelme elnevezésű sakkjátékot” – nyilatkozta lapunknak Machník János. (áb)

Eredmények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?