Nyilvános vita a mély válságról

Denver. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának mély válságáról nyilvános vitát rendez április 25-én és 26-án New York-ban a szenátus illetékes testülete.
A fórumon nem csak a sportvezetők és politikusok, hanem a támogatók, valamint a nagyközönség is felszólalhat.

Denver. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának mély válságáról nyilvános vitát rendez április 25-én és 26-án New York-ban a szenátus illetékes testülete.

A fórumon nem csak a sportvezetők és politikusok, hanem a támogatók, valamint a nagyközönség is felszólalhat.

Bill Martin, a USOC megbízott vezetője az elnökség valamennyi tagját felkérte egy rövid előadás megtartására.

– Az utóbbi három hónap a legsötétebb fejezete a bizottságunknak. A tisztánlátás végett a nyilvánosság elé kell állnunk, és ennek segítségével találhatjuk meg a helyes utat – írta levelében Martin.

Egyébként már készül egy tanulmány, amelyben feltárják, miként alakult ki a morális válság, és hogyan kellene átalakítani a szervezetet.

A USOC hírnevén először tavaly májusban esett folt, amikor az akkori elnök, Sandra Baldwin kénytelen volt felajánlani lemondását, mert kiderült: életrajzában az szerepelt, hogy ledoktorált, holott ez nem történt meg. Utóda előbb megbízottként, majd augusztus 16-tól hivatalosan is Marty Mankamyer lett, aki február 4-én „vette a kalapját“. Őt hat nappal később a szervezet marketingigazgatója, Toby Wong, majd március elsején a válság elmélyítésében jelentős szerepet játszó Lloyd Ward főigazgató és Fred Wohlschlaeger, az USOC második számú vezetője követte. Ward testvérének akart „kilobbizni“ egy többmilliós üzletet, és feleségével utazgatott a USOC számlájára.

Utóbbi két elöljáró távozását Ben Nighthorse Campbell szenátor szorgalmazta. Úgy fogalmazott: amennyiben erre sor kerül, hajlandó eltekinteni a tervezett szövetségi vizsgálat elrendelésétől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?