Nyerni tanulnak az egyházkarcsaiak

régiófoci

Sorozatban öt bajnokin győzött, legutóbb vasárnap Zsitvabesenyőn 4:1 arányban diadalmaskodott, őszi remeklésének köszönhetően élre állt a mezőny egyházkarcsai újonca a nyugat-szlovákiai V. Hummel fociliga délkeleti csoportjában.

A helycserében az is sokat nyomott a latban, hogy a párkányiak két vállra fektették a korábbi listavezezőt, a berencsiek csapatát.

„Nehezebben indultunk be. A meccs elején jobb volt az ellenfél, kapusunk gólhelyzetben mentett. Majd rákapcsoltunk, a 11. percben vezetést szereztünk. Egy perc elteltével a vendéglátók egyenlítettek. A szünetig ismét nálunk volt az előny, a félidei pihenőt követően kilenc perc leforgása alatt további két találattal nyomatékosítottuk fölényünket. A hazaiak már nem tudtak talpra állni. Büntetőt is ítélt a javukra a játékvezető, kapusunk azonban a helyén volt. Jó csapatunk van, jó a kollektíva, edzőnk, Bogyai Krisztián érti a dolgát. 26 pontnál tartunk, egy pont az előnyünk. Visszapörgetve az őszi meccsek filmkockáit, akár hat ponttal is többet szerezhettünk volna. A rajt előtt azt mondogattuk, ott lehetünk az első négyben. A mostani állás szerint már merészebbek vagyunk. Nem lesz egyszerű, de őszi elsőségre törünk” – ecsetelte Csörgő Gyula. a csallóköziek klubelnöke a vasárnapi sikert, bizakodott a pontvadászat őszi hajráját illetően.

Az egyházkarcsai újonc ősszel két idegenbeli párharcot is elbukott az utolsó percekben. Kétgólos előnyt herdált el Udvardon és Nagysurányban. Harmadízben azonban már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából.

„Játékos-pályafutásom során a kisfaludiakkal éltem meg hasonló összecsapásokat. Ez is egy folyamat. Meg kell tanulnunk nyerésre állva megnyerni a mérkőzéseket. Az edzéseken a lélektani rövidzárlatok kiküszöbölésére összpontosítunk” – emlékeztetett a kisiklásokra, utalt a fontos feladatra Bogyai Krisztián, az éllovas edzője, akit nyári igazolásuk, Sergiu Huzun nekibuzdulása is megörvendeztetett. A nevezett az AG Sport (VII.) liga gólkirályaként Királyfiakarcsáról a nyáron igazolt Egyházkarcsára. A 10. fordulóig gólképtelen volt. Két héttel ezelőtt a gútaiak elleni bajnokin duplázott, ezúttal triplázott. „Szerintem nagy ugrás volt számára a két emeletnyi szintkülönbség. Végre megtört a jég. Az utóbbi két találkozó azt igazolja, alkalmazkodott, beilleszkedett. Mentálisan is jó focista, az edzéseken 120 százalékra teljesít. Tanulhatnak tőle a fiatalok” – fűzte tovább a gondolatsort Huzun produkcióját értékelve az egyházkarcsaiak trénere.

„A jó eredmények ellenére sem dőlünk hátra. Az őszi idény hajrájában vendégül látjuk a dobogóra esélyes riválisokat, a Tovarníkyt és a nagymegyerieket. Az esély a kezünkben van. Bízunk a hasonlóan eredményes folytatásban” – latolgatta az esélyeket Bogyai Krisztián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?