Nyerni akar a Slovan

<p>A kazah Tobol Kosztanaj ellen kezdi meg szereplését ma este (20.15) a pozsonyi Slovan a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőfordulójában.</p>

Az égszínkékek nem sokat tudnak ellenfelükről, de hazai pályán győzni szeretnének.

A szlovák bajnok a sorsolás után nem volt elragadtatva az ellenféltől – Karel Jarolím vezetőedző főleg amiatt panaszkodott, hogy Kazahsztán van a legmesszebb a lehetséges szóba jöhető országok közül. „Földrajzi szempontból a legrosszabb csapatot kaptuk. Rengeteget kell utaznunk, s a hőségre is fel kell készülnünk. A Kosztanajról nincs sok információnk, kiszámíthatatlan gárdának tűnik” – mondta a tréner.

Az 1967-ben Avtomobiliszt néven alapított kosztanaji klub fennállása legnagyobb sikerét érte el tavalyi bajnoki címével, korábban négyszer volt már második, a jelenleg zajló pontvadászatban azonban tizenkét csapat közül csak a 7. helyen áll.

A kazah együttes a nemzetközi színtéren 2007-ben jutott a legmesszebb, amikor három ellenfelet is kiütött az Intertotó-kupában (a grúz Zesztafonit, a cseh Slovan Liberecet és a görög OFI Krétát), de az UEFA-kupa 2. selejtezőfordulójában kiesett a lengyel Dyskobolia Grodziskkal szemben. A Tobol az UEFA-kupa 2. selejtezőkörében búcsúzott a 2009/2010-es idényben is, amikor a török Galatasaray verte ki.

A Slovan tavaly az Európa Ligában indulhatott, a belgrádi Crvena zvezdán túl is jutott (bár a Pasienky-stadionban negyven percig állt a játék, mert kialudtak a reflektorok), de a német VfB Stuttgart már meghaladta az erejét. A hazai meccset ráadásul ismét meg kellett szakítani, s ezúttal nem technikai probléma, hanem verekedés miatt. A Slovant az UEFA a pénzbírság mellett feltételes pályabezárással is sújtotta, a mai mérkőzés előtt éppen ezért megállapodást kötött a klub és a szurkolói csoportok, hogy senki nem fog a stadionban görögtüzeket gyújtani.

A Slovannak ez lesz az első tétmeccse a 2011/2012-es idényben, s Igor Žofčák csapatkapitány szerint csak a győzelem elfogadható. „Tovább akarunk jutni, ehhez pedig hazai pályán nyerni kellene” – jelentette ki Žofčák.

Az égszínkékek legnagyobb nyári erősítése nem egy új igazolás, hanem egy „nem-távozás”: a gólkirály Filip Šebót ugyanis a Hannover csábította, de Ivan Kmotrík klubtulajdonos végül maradásra bírta a csatárt. Az új szerzemények között is van azért nagy név: Jiří Kladrubský, a prágai Spartából érkezett hátvéd három évre írt alá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?