Novotával a kapuban

<p>Ma (15.30) a sereghajtó kassaiak otthonában lépnek pályára a dunaszerdahelyiek a labdarúgó Corgoň Liga 23. fordulójában.</p>

A múlt heti nagyszombati fiaskót követően a DAC-vezetők visszavették a keretbe a korábban kegyvesztett Novota Jánost, s minden bizonnyal ő védi a sárga-kékek kapuját a kiesési rangadón.

Míg a keletiek a tavaszi három forduló során öt pontot szereztek (Petržalka 1:0, Prešov 1:1, Dubnica 1:1), a csallóköziek három vereséget szenvedtek (Slovan 0:2, Žilina 0:2, Trnava 0:7).

„A hétgólos fiaskót követően igyekeztünk felrázni a társaságot. A vezetők is elbeszélgettek a játékosokkal, de senkit sem száműztek a harmadik vonalbeli fakóba. Egy biztos, még egyszer nem futballozhatunk olyan gyengén, mint a múlt héten. Remélem, a fiúk hozzáállása is teljesen más lesz, mint a Spartak-stadionban volt” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC másodedzője. – Sajnos, Bajevski, Boya és Sariyar játékára sérülés miatt nem számíthatunk, de a kapunkat újra Novota Jani fogja őrizni. Bízom benne, hogy a kiváló hálóőr kitesz magáért, és a védőket is alaposan rendbe kapja.”

Megtudtuk, hogy a lengyel Szamotulski nem is utazott a csapattal Kassára. Kurt Garger a következő játékosokat vitte magával: Novota, Kuru–Németh Krisztián, Helísek, Adiaba, Elong, Michellini, Nikolic, Kazlauskas, Palla–Seelaus, Lénárth, Wau–Nkendo, Vidakovics, Koejoe.
Novota Jánost a csapat autóbuszában Budapesten értük el (Magyarországon keresztül utazott a DAC Kelet-Szlovákiába). „Csütörtök este hívott fel Kurt Garger vezetőedző, aki közölte velem a jó hírt. Különösebben ezzel nem lepett meg az osztrák szakember, fel voltam készülve arra, hogy újra lehetőséget kapok.” Kérdésünkre, hogy a nagyszombati meccshez képest min kell változtatni a hátvédsor játékán, így felelt a kiváló hálóőr: „Mindent! Elsősorban lényegesen fegyelmezettebben kell játszaniuk a védőknek, és nem követhetnek el olyan gyermeteg hibákat, mint egy hete. Én mindent megteszek azért, hogy megszakadjon a rossz sorozatunk, s legalább egy ponttal térjünk haza.”

„Hosszú idő után ismét söprögetővel lépünk pályára, a zárt védekezés mellett gyors kontrákat akarunk vezetni. Már éppen ideje lenne megtörni a gólcsendet. Nagyon oda kell figyelnünk a kassaiak két veszélyes szélsőjére, Novákra és Milinkovicsra” – hangsúlyozta Radványi Miklós.
A két csapat között jelenleg nyolc pont a különbség, a keletiek számára csak a győzelem az elfogadható. Ősszel Kassán a MFK 2:0-ra nyert, a visszavágó pedig 1:1-es döntetlennel zárult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?