Novota nem kapott gólt

Nyolc év után szerzett pontot a zsolnaiak ellen a szenci FC: akárcsak az 1999/2000-es szezonban, most is egy 0:0-ás döntetlennek köszönhetően. Novota János, aki a legutóbbi három meccsen összesen 11 gólt szedett be a bajnoktól, pénteken egyet sem kapott.

Nyolc év után szerzett pontot a zsolnaiak ellen a szenci FC: akárcsak az 1999/2000-es szezonban, most is egy 0:0-ás döntetlennek köszönhetően. Novota János, aki a legutóbbi három meccsen összesen 11 gólt szedett be a bajnoktól, pénteken egyet sem kapott.

„Harcias meccs volt, s ha a játékban nem is, küzdeni tudásban egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnoknak. Otthagytuk a szívünket a pályán” – mondta a szenci kapus, aki a korábbi meccsek negatív tapasztalatai után sem félt a zsolnaiaktól. „Nem féltünk, de azért kicsit tartottunk tőlük. Viszont jó volt a taktikánk, lefogtuk a két legjobb emberüket, Ježt és Devátýt. Nem kellett egyáltalán kiabálnom, Maťo Kováč anélkül is mindig ott loholt Jež nyomában, embertelenül sokat futott” – dicsérte csapattársát Novota. Novotát meg a kommentátorok dicsérték, ám a szenci kapus szerénykedett: „A korábbi meccsekhez képest most nem is volt sok dolgom. Volt három-négy kellemetlen helyzet, Leitner fejese, Breška helyzete de szerencsére megoldottam, és a többiek is segítettek, biztonságérzetet adtak. A második félidő felénél kezdtem érezni, most már nem kapok gólt…”

Novota szerint nem lehetett arról szó, hogy a bajnok lebecsülte volna a kiesőjelöltet. „Az első tavaszi meccset mindenhol izgatottan várják. Ez nem olyan, mintha egy hosszú győzelmi sorozat után lankad a koncentráció – a tavaszi idénynyitón senki sem akar leszerepelni… Inkább az fordulhatott elő, hogy nem tudták, mint várjanak tőlünk. Az első 5-6 percben az ő térfelükön játszottunk, nehogy valami buta gólt kapjunk, szerintem ez is kicsit meglepte őket” – vélekedett a hálóőr.

A szenciekre a következő fordulóban is kemény ellenfél vár – a második helyezett ligetiekhez látogatnak. „Ősszel kiegyenlített meccset játszottunk az Artmediával, és szerintem most erősebbek vagyunk – bizakodott Novota. – Nincs mit vesztenünk, igyekezni fogunk, hogy minél tovább 0:0 legyen az eredmény – akár a meccs végéig is…”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?