Novota Jánost is nevezte Ján Kozák a nemzeti csapatba

<p>Novota Jánost is nevezte Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Málta elleni barátságos, illetve az ukrajnai Eb-selejtező-mérkőzésre készülő keretébe. A Rapid Wien kapusa júniusban, Montenegró ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, egy félidőt védett, s nem kapott gólt. A másik két kapus a keretben Ján Mucha (Szamara) és Matúš Kozáčik (Plzeň).</p>

„Ezen a poszton van miből válogatni. Mucha ugyan nem véd a klubjában, de egészséges, s ő a legtapasztaltabb, a szóba jöhető kapusok közül ő lépett pályára a legtöbbször a válogatottban, ezért neveztem. Mellé még Kozáčikot és Novotát választottam, mert Dušan Kuciak hiába véd jól a klubjában, nincs teljesen rendben, a meccsek előtt fájdalomcsillapítókat kap” – mondta a szakvezető. Kozák behívta Martin Škrtelt is, bár a Liverpool védője eltiltás miatt nem léphet majd pályára az ukránok ellen. „Szerettem volna, ha a csapatkapitány itt van velünk az első találkozón az új selejtezősorozat előtt” – indokolta döntését Kozák. A 25 tagú keretben négy futballista szerepel a szlovák bajnokságból: a zsolnai Jozef Piaček és Viktor Pečovský, valamint a Slovant erősítő Róbert Vittek és Erik Čikoš. Több mint két év után újra feltűnt a keretben a hátvéd Ľubomír Michalík neve, aki utoljára 2012. májusában játszott a válogatottban Lengyelország ellen, még Vladimír Weiss irányítása alatt. A szlovákok jövő csütörtökön Zsolnán játszanak Máltával, az Eb-kvalifikációt pedig szeptember 8-án, hétfőn kezdik meg Ukrajna ellen idegenben. A mérkőzésnek Kijev ad otthont, bár a politikai helyzet miatt előfordulhat, hogy végül máshol rendezik meg a találkozót.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?