Norvégiában kísérletezhet a szlovák válogatott

Almási

A szlovák labdarúgó-válogatott ma 18 órától Norvégia otthonában lép pályára barátságos mérkőzésen. Štefan Tarkovič több új játékosnak is lehetőséget adhat a találkozón, és új taktikai variációkat is kipróbálna.

A stabil kerettagok közül Hamšík, Kuciak, Pekarík, Kucka, Greguš, Mak, Weiss és Vavro is pihenőt kapott a norvégok és a finnek elleni felkészülési találkozókra. Két újonc, Martin Regáli és Christián Herc mellett pedig több régi visszatérő is szerepel a névsorban. Boris Sekulič és Adam Zreľák is hosszabb szünet után kapott meghívót, de utóbbi sérülés miatt végül nem tudott hazautazni. Szintén a maródiak listájára került Albert Rusnák és Ivan Schranz, míg Martin Dúbravka lebetegedett, így Róbert Boženík, Erik Jirka és az eddig még csak a kerettagságig jutó kapus, František Plach is csatlakozott a válogatotthoz.

Štefan Tarkovič mindezek ellenére úgy gondolja, hogy minőségi játékosok alkotják a keretet, a legrutinosabbak távollétében pedig Milan Škriniar és Stanislav Lobotka válhatnak a csapat vezérévé. „Olyan játékosok vannak itt, akik folyamatosan konkuráltak azokkal, akik most kimaradtak. A középpályán Bero, Duda, Lobotka vagy Hrošovský is kiemelhető. Elegendő olyan futballistánk van, akik képesek kreativitást hozni a mérkőzésbe. Remélem, hogy élnek a lehetőséggel és középen úgy fog működni a játékunk, ahogy azt a védekezésből támadásba váló átmenetek kapcsán elterveztük. Hiszek benne, hogy a játék képe szempontjából jól fogunk kijönni a meccsekből” – mondta a szövetségi kapitányként újfent bizalmat kapó edző.

A 49 éves szakember taktikailag is szeretne több újdonságot kipróbálni, akár a háromvédős rendszert is. „Erről még beszélni fogok a játékosokkal. Az ősszel a javuló tendencia közben a már bevált felállást alkalmaztuk, nem akartam megzavarni azt, ami jól kezdett működni. Azt tervezzük, hogy minőségben többet nyújtunk a korábbiaknál. Úgy gondolom, hogy a norvégok és a finnek is más rendszerben játszanak majd. A norvégok négy, a finnek három védővel, így mi is kipróbálhatunk különböző variációkat ellenük. Azt várom viszont, hogy a Nemzetek Ligája-meccsek mások lesznek, mint ezek” – utalt a közelgő tétmérkőzésekre a szövetségi kapitány. Szlovákia az NL C divíziójának 3. csoportjában Fehéroroszországgal, Azerbajdzsánnal és a Kazahsztán–Moldova kettős egyikével küzd majd meg azért, hogy visszakerüljön a B ligába.

Ami a norvégok elleni múltat illeti, negyedszer mérkőzik meg a két válogatott egymással. Az első két összecsapást 2000-ben és 2010-ben Norvégia nyerte, míg 2017-ben 1:0-ra Szlovákiának sikerült győznie.  A két csapat az eredeti tervek szerint 2020 júniusában játszott volna egymással, de akkor a világjárvány miatt elmaradtak a nemzetek közötti mérkőzések.

A támadósorban minden bizonnyal komoly szerephez juthat Almási László, hiszen míg ő folyamatosan játszik és gólokat is lő Ostravában, addig Dávid Strelec maximum a kispadig jut Speziában, Róbert Boženík pedig az elmúlt hat fordulóban alig fél órát játszott a Bundesliga II-es Düsseldorfban. „Ez az eddigi legjobb szezonom. Most kezd kifizetődni az a munka, amit eddig pályafutásom során elvégeztem. A magasabb játékosok később érnek. Az ő mozgáskultúrájuk az idő haladtával folyamatosan javul. Úgy gondolom, hogy éppen most kezdtem beérni” – nyilatkozta a cseh élvonal góllövőlistáját 13 találattal vezető Almási, aki egyelőre a válogatottban még nem talált a kapuba.

Az oslói mérkőzés játékvezetője a finn Mattias Gestranius lesz. A találkozót az RTVS kettes csatornája (Dvojka) és a magyar Sport 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?