Női kézilabda-vb - Magyarország-Japán 31-21

Budapest/Herning |

<p>A magyar válogatott 31-21-re legyőzte a japán csapatot a dániai női kézilabda-világbajnokság ötödik fordulójában, így az esti Dánia-Montenegró mérkőzés eredményétől függően csoportelsőként vagy -másodikként szerepelhet a nyolcaddöntőben.</p>

Németh András szövetségi kapitány együttese a péntek délutáni találkozón szinte végig fölényben játszott, az ellenfélnek csak fellángolásai voltak. A pihenőre 17-11-gyel vonultak el a csapatok, és a folytatásban sem volt izgulni való.
    
A magyarok vasárnap vagy hétfőn játszanak a nyolcaddöntőben, s az is csak később derül ki, hogy melyik válogatottal. 
    
Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a nyolcaddöntőnek van a legnagyobb jelentősége, ugyanis a győztes egészen biztosan részt vehet majd márciusban kvalifikációs tornán.

    Eredmény, 5. forduló:
    A csoport (Herning):
Magyarország-Japán 31-21 (17-11)
--------------------------------
gól: Triscsuk 7/1, Zácsik 4, Tomori 3, Kovacsics 3, Szucsánszki 3, Görbicz 2, Planéta 2, Bódi 2, Szamoránsky 2, Kovacsicz 1, Erdősi 1, Mayer 1, illetve Fudzsi 6/2, Jokosima 4, Isitate 2, Honda 2, Hara 2, Macumura 2, Tanabe 1, Szunami 1/1, Kavamura 1

Az első három percben a japánoknál volt az előny, utána viszont érvényesült a papírforma. Felpörgött a magyar csapat, emberelőnyt harcolt ki, és a 8. percre 6-2-re ellépett. Az ázsiai gárda szakvezetője időt kért, de nem volt ellenszere a sokkal erősebb és magasabb magyarokkal szemben. Átlagban minden japán gólra hárommal válaszolt a Németh-csapat. Ez az arány akkor romlott le, amikor a kapitány a biztos vezetés tudatában időt kért, majd több poszton cserélt. 

Triscsuk büntetőt rontott, a japánok pedig egymás után háromszor találtak be az amúgy jól védő Kissnek, s végül - noha 16-7-nél volt már kilencgólos is az előny - 17-11 lett az állás a szünetre.

A folytatásban beállt a 198 centiméteres Planéta, aki minden ellenfelénél két-három fejjel magasabb volt, így könnyedén került helyzetbe. A 43. percben, 23-13-nál kétszámjegyűre nőtt a különbség, ekkor a japán szövetségi kapitány időt kért, hogy rendezze a sorokat.

A záró tíz percben mindenki játéklehetőséget kapott.

A sikerrel jelenleg az élen áll csoportjában a magyar csapat, ám ha Montenegró pontot szerez este a dánok ellen, akkor a második helyen végez a hatosban. 

 "Amit mára elterveztünk, nagyjából sikerült véghezvinni - értékelt Németh András a Sport TV-nek. - Volt egy rossz 15 percünk, de előtte olyan előnyt szereztünk, hogy nem fért hozzá kétség, sima győzelmet aratunk."
    
    Később:
Szerbia-Tunézia 18.30
Dánia-Montenegró 20.45
    
    B csoport (Naestved):
Angola-Kína 32-29 (15-11)
    később:
Hollandia-Lengyelország 18.30
Svédország-Kuba 20.45
    
    C csoport (Kolding):
Koreai Köztársaság-Argentína 29-22 (14-12)
    később:
Brazília-Franciaország 18.15
Németország-Kongói DK 20.30
    
    D csoport (Frederikshavn):
Puerto Rico-Kazahsztán 30-27 (18-14)
    később:
Oroszország-Románia-18.15
Norvégia-Spanyolország 20.30

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?