Női kézilabda Eb – Nem lett meg az ötödik hely

Budapest |

<p>Vereséggel búcsúzott a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól a magyar női kézilabda-válogatott, amely 26:25-re kapott ki Franciaországtól az ötödik helyért játszott meccsen.&nbsp;</p>

Bíró és Triscsuk remek teljesítménye kevés volt, bár a siker elérhető lett volna: az 55. percben még a magyarok vezettek. 
Nem állt össze a védekezés
A magyar válogatott a norvégok ellen győztes csapattal kezdte a mérkőzést, de az első gólt a franciák szerezték. 5:5-ig egymás mellett haladt a két csapat, ekkor azonban a franciák kétgólos előnyre tettek szert, amit fokozatosan növeltek is. A 18. percben, négygólos francia vezetésnél Németh András időt kért, a kapuban pedig Bíró váltotta Kisst. A magyarok védekezése nem igazán állt össze, rengetegszer kaptak lőtt gól után 10-15 másodperccel gólt, a franciák középkezdésből rohanták le a magyar válogatottat. Allison Pineau-ék már 13:8-ra is vezettek, ezután azonban a magyarok némileg felzárkóztak, köszönhetően Bíró nagy bravúrjainak is. A szünetben 16:13 volt a francia előny. 
Francia rövidzárlatok
A második félidő elején leblokkoltak a franciák, Triscsuk hetesével és Tomori betörésgóljával feljöttek mínusz egyre a magyarok. Kovacsicz Mónika azonban megsérült, kifordult a bokája, s bár visszajött, már csak „fél lábon” játszott. Ekkorra a másik jobbszélső, Bódi Bernadett már a csarnokban sem volt, mert negyedóra játék után mellkasi nyomásra panaszkodott, és a biztonság kedvéért bevitték megfigyelésre a Honvéd-kórházba. A meccs utáni információk szerint Bódi EKG-ja negatív lett, így a szélső vélhetően pánikrohamot kaphatott. Nem estek viszont pánikba a franciák, akik hat perc elteltével megszerezték első góljukat a második félidőben, és ismét megléptek ellenfelüktől. Tíz perccel a meccs vége előtt azonban újra jött egy hosszabb francia hullámvölgy, a magyarok pedig éltek a lehetőséggel, 20:22-ről Planéta átlövésével, Kovacsics lerohanás-góljával, Bíró Blanka bravúrjával és Kovacsicz szélről lőtt góljával 23:22-re fordítottak, ekkor vezettek először a mérkőzésen. 
Kiállításkavalkád
A franciák időt kértek, de közvetlenül ezután Temest rossz csere miatt kiállították. Az enyhén furcsa ítéletet a cseh játékvezetők negyven másodperc múlva kompenzálták, és a franciáktól is kiküldtek egy játékost, nem sokkal később azonban Tomori is kettő percet kapott… De még ebből is viszonylag jól jöttek ki a magyarok, az 57. percben 25:25 volt az állás. A franciák ekkor labdát szereztek, és egy perc negyvenöt másodperccel a lefújás előtt lerohanásból gólt lőttek – a magyarok pedig már nem tudtak mit kitalálni a hátralévő időre, így az 5. hely a franciáké lett. 
Megint a végjáték
„Az egész mérkőzésen az eredmény után futottunk. A végén átlendültünk, megszereztük a vezetést, de nem tudtuk megtartani – mondta Bulath Anita, aki három gólt szerzett. – Az elején a védekezésünk nem működött, sok futót kellett átvennünk, és a váltásoknál gyakran hibáztunk.”A magyar válogatott legeredményesebb játékosa Triscsuk Krisztina volt, aki tíz gólt szerzett, ötöt hetesből, ötöt akcióból – talpról elengedett „fű alatti” átlövéseitől idegbajt kaptak a kapusok. „Nagyon csalódott vagyok. A végjáték megint nem sikerült – nyilatkozta az Oroszországból honosított játékos. – Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt.”A kapus Bíró Blanka is az utolsó perceket emelte ki: „Amikor vezettünk, akkor kellett volna még egy gólt bedobni, és kettővel elhúzni. De nem sikerült, eladtuk a labdát, és hasonlók… Szomorúak vagyunk, hogy vereséggel búcsúztunk.” 
„Ez a realitás”
Németh András magyar szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, a csapat teljesítette a célkitűzést. „Bekerültünk az első hatba. Azokon a meccseken is szorosan ott voltuk, amelyeket végül elvesztettünk, nem sok hiányzott, hogy azokat is megcsináljuk. Most nem volt igazi vezérünk. Ebben az összeállításban ez a realitás” – fogalmazott a magyar szakvezető, aki pozitívumokat is talált az Eb-szereplésben, bekerültek ugyanis a keretbe olyan fiatalok, akikre a jövőben lehet támaszkodni. (bt) (Frissítve: 19.06)       
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?