Nincs minden nap karácsony

Fagyoskodtak a nézők a Petržalka–Púchov I. ligás labdarúgó-mérkőzésen, és sokáig dideregve kellett tudomásul venniük, nem csak az eredményjelzőn szerepel két nulla, a látnivaló is nagyjából éppen ennyit ér. Az előző két hazai meccsen a ligetiek korszerű játékot produkáltak, látványos futballt játszva nyertek.

Homoláč labdája a kassai kapuba tart. Ezzel a találattal nyert a Slovan. TASR-felvételFagyoskodtak a nézők a Petržalka–Púchov I. ligás labdarúgó-mérkőzésen, és sokáig dideregve kellett tudomásul venniük, nem csak az eredményjelzőn szerepel két nulla, a látnivaló is nagyjából éppen ennyit ér. Az előző két hazai meccsen a ligetiek korszerű játékot produkáltak, látványos futballt játszva nyertek. Tegnap valahogy akadozott a játék. Hiába no, nincs minden nap karácsony. Április első vasárnapja volt, hűvös idő, havazás, időnként napsütés. Ilyen értelemben zajlott a meccs is. Meg-megvillant az igyekvő hazai csapat, de többnyire csak pontatlanul, kijátszott akciók nélkül ment előre, kergette a labdát, amelyet a vendégek figyelmes védelme mindig megszerzett, hogy aztán jó helyre passzolja. Meg is becsülték azt a középpályások és a csatárok, bemutattak néhány kombinációt, kapura azonban egyáltalán nem voltak veszélyesek. A ligetiek sem. Amikor aztán a pályára került a sérült Zvara helyett a futóbajnok Suchánek (23. perc), mozgalmasabb lett a vendéglátók futballozása, már csak róluk szólt a hátralevő 70 perc. No nem azért, mert kiválót nyújtottak, hanem mert erősek és gyorsak voltak, beszorították ellenfelüket, kötélhúzásban talán a régi hídig rántották volna őket, de hát a labdarúgás nem erősport. Hogy azért igazi játék nélkül is lehet nyerni, az gyakran előfordul. Vasárnap délelőtt is ez történt. Félreértés ne essék, a ligetiek megérdemelten győztek; a focihoz hozzátartozik a kondíció, a gyorsaság, a jó értelemben vett agresszivitás. Helyzet helyzet után adódott a vendégek kapuja előtt, de Bernady mindig jó helyen állt. A könnyű lábú Suchánek Lacinak voltak nagy gólszerzési lehetőségei, de ezúttal is a találat nélküli lövések mesterlövészének bizonyult: nem egyszer mindenkit lefutott, hogy ziccer helyzetből mellé vagy a kapus kezébe lőjön. Mintha nem lenne áttekintése, hogy a nagy gyorsaság közben mit, mikor és hogyan csináljon, hogy oldja meg a helyzeteket. Például senki sem tiltja, hogy nem szabad passzolni a jobb helyen álló társhoz. De hát ő már ilyen. Lendületes, játszi könnyedséggel képes felgöngyölíteni az ellenfél védelmét, egy csellel két védőt is „elküld gyufáért”, aztán gyermeteg módon hibázik. Nem úgy a 34 éves Kinder. A védőből lett támadó fedezet a 77. percben kimérten átvette a labdát és „bemérten”, csavart lövéssel a távolabbi sarokba helyezte. Befejeztetett. Weiss, a hazaiak edzője azt nyilatkozta, nagyon elégedett a csapatával. Tóth Imi, a pályagondok, a korábbi ligeti focista kézfogásunk közben csak ennyit mondott: „Most nem játszottunk jól.” Hát így.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?