Nikolics: Ideje lenne gólt szereznem

<p>A magyar futballválogatott tegnap délelőtt elutazott Luxemburgba, a házigazdák elleni, ma esti (20.00) felké-szülési mérkőzés helyszínére.</p>

„Rövid időnk volt a közös felkészülésre, megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni az elmúlt napokból. Úgy érzem, jó munkát végeztünk, pozitív a hangulat, mindenki nagyon fókuszált az előttünk álló mérkőzésekre. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni Luxemburg és Costa Rica ellen is, és olyan teljesítményt, hozzáállást mutatni a pályán, ami elvárható a csapattól, és amivel elnyerhetjük a szurkolók tetszését” – szögezte le Szélesi Zoltán, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya, aki a már korábban kiesett Guzmics és Fiola mellett Elek Ákosra sem számíthat sérülés miatt.

A 35 esztendős tréner a leendő kapitány Georges Leekensről azt mondta, egyelőre nem tudja megítélni szakemberként, mivel nem látta munka közben, de pozitív hozzáállású és közvetlen embernek ismerte meg, akinél fontos a hangulat.

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire támadója, az MLS idei gólkirálya utoljára több mint egy éve lépett pályára a magyar válogatottban, és abban bízik, hogy visszatérése a csapat és saját szempontjából is eredményes lesz. „ Nagyon örülök, hogy egy év után ismét itt lehetek a válogatottban. Motivált vagyok, szeretném két győzelemmel zárni az évet – mondta a magyar, lengyel és amerikai gólkirályi címmel is rendelkező Nikolics. – Egyik sem lesz könnyű mérkőzés, keményen meg kell dolgoznunk mindkét sikerért, de felkészültünk a feladatra, győzelmekkel szeretnénk zárni az évet. Luxemburg a franciákkal és a bolgárokkal is döntetlent játszott, egy fejlődő csapatról van szó, de ezen a meccsen nekünk kell majd diktálni a tempót. Nagyon várom a mérkőzéseket, elsősorban a Costa Rica ellenit, mert régen játszottam a magyar szurkolók előtt. Emellett régen lőttem gólt a válogatottban, bízom benne, hogy sikerül újra betalálnom címeres mezben. ”

Nikolics elárulta, hogy beszélt Georges Leekensszel, de csak általános dolgokról ejtettek szót. Számára szimpatikus és érdeklődő volt a belga szakember. A csatár kifejtette, reményei szerint egyszer olyan bizalmat kap a válogatottban is, mint klubcsapataiban, amelyekben még nem okozott csalódást edzőinek.

A magyar labdarúgó-válogatott eddig mind a tíz mérkőzésén győzött Luxemburg ellen. A két együttes legutóbb, hat éve szintén Luxemburgban csapott össze, akkor Szabics Imre góljával 1:0-s vendégsiker született. A legnagyobb különbségű, 8:1-es diadal 1975-ben volt.

Pénzbüntetést kapott az MLSZ a válogatott Svájc elleni világbajnoki selejtezőjén tapasztalt szurkolói magatartás miatt. A FIFA honlapján közzétett indoklás szerint a fegyelmi bizottság meg nem engedett pirotechnikai eszközök használata és rendbontás miatt szabta ki a 10 ezer svájci frankos büntetést. Október 7-én Bázelben a hazaiak 5:2-re verték Dzsudzsákékat. Egy hónapja a FIFA 20 ezer frankra büntette az MLSZ-t, mert a magyar drukkerek homofób rigmusokat skandáltak szeptemberben a Portugália elleni, 1:0-ra elvesztett hazai vb-selejtezőn.

(MTI, mlsz.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?