NHL - A Fehér Házba vitte a Stanley Kupát a Los Angeles

Washington |

<p>A hagyományokhoz híven az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bajnoka, a Los Angeles Kings elvitte a Stanley Kupát a washingtoni Fehér Házba, ahol Barack Obama elnök fogadta a klub játékosait, vezetőit, edzőit.</p>

A fogadáson az elnök felelevenítette, hogy a Los Angeles a rájátszásban hatalmas csatában búcsúztatta kedvenc csapatát, a Chicago Blackhawkst. Dustin Brown csapatkapitány nevetve jegyezte meg, hogy amikor a június 13-i bajnokavatás után felhívta őt Obama, akkor "csipkelődő" megjegyzést tett, hiszen "mindig nagyszerű az elnök csapatán túljutni".     Barack Obama beszédében kiemelte, hogy a Kingsnek nagyon nehéz volt a Stanley Kupa-győzelemhez vezető út, hiszen előbb 0-3-ról sikerült fordítania a San Jose Sharks ellen, majd az Anaheim Ducksot 2-3-as állásról felállva búcsúztatta, aztán jött a Chicago, és a hetedik, utolsó összecsapás a hosszabbításban dőlt el a Kings javára. Mindhárom párharcban a zárómeccsen idegenben kellett diadalmaskodnia a továbbjutáshoz. A döntőben aztán úgy győzött 4-1-re a New York Rangers ellen a Los Angeles, hogy kétszer dupla, egyszer pedig szimpla hosszabbításban nyerte az adott összecsapást.     A kaliforniai klub egy ezüst hokibotot vitt ajándékba, amelybe belegravírozták az elnök nevét. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?