Neymar: Engem is meglepett, hogy ennyire jól játszottunk

ÖSSZEÁLLÍTÁSA címvédő brazil labdarúgó-válogatott nyerte meg a Konföderációs Kupát, miután a döntőben 3:0-ra legyőzte a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatottat, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer hódította el a trófeát.A főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.Luiz Felipe Sc

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A címvédő brazil labdarúgó-válogatott nyerte meg a Konföderációs Kupát, miután a döntőben 3:0-ra legyőzte a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatottat, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer hódította el a trófeát.

A főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.

Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány: „A finálé előtt azt gondoltam, bármilyen számunkra pozitív eredménnyel elégedett leszek. A háromgólos siker sokkal több és jobb, mint amit elképzeltem. Van egy elképzelésünk, és van előttünk egy út, amelyet végig kell járnunk a jövő évi hazai világbajnokságig. Jó csapatunk van, amely fel fogja venni a versenyt a győzelemre szintén esélyes riválisokkal. Az utóbbi 30 nap alatt négy korábbi vagy jelenlegi világbajnokot, Franciaországot, Uruguayt, Olaszországot és Spanyolországot is legyőztük. Ezek a sikerek önbizalmat adnak nekünk, a csapat ugyanis még mindig formálódik, s közben sok nehézséggel kell szembenéznünk.”

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szakvezetője: „Nem kereshetünk kifogásokat, jobbak voltak, csak gratulálni tudunk nekik. Neymar és a többiek sokkal energikusabbak voltak, ez a játék minden részében látszott. De azt megígérem, hogy vissza fogunk vágni. Jó játékosaink vannak, nem látom szükségét annak, hogy változtassak a csapat összetételén csak azért, mert egyszer jól elvertek minket.”

Neymar, a brazil együttes csatára, akit a torna legjobbjának választottak: „Megmutattuk a világnak, hogy a brazil válogatottal újra számolni kell. A világ legjobb csapatát megverve visszanyertük a tekintélyünket, elértük, hogy tiszteljenek minket. Hittünk magunkban, nagyon keményen játszottunk a meccs elejétől kezdve, ez is mutatja, milyen jó csapatunk van. Még engem is meglepett, hogy ennyire jól játszottunk.”

Iker Casillas, a spanyol csapat kapusa: „Ez egy kerek mérkőzés volt a brazilok számára. Néha veszíteni is kell, de nem szabad sokáig bánkódni rajta, fel kell állni. Minden jól jött ki nekik: az első gólt már a második percben megszerezték, a szünet előtt is betaláltak, David Luiz elképesztőt mentett, amikor egyenlíthettük volna, ráadásul egy büntetőt is elhibáztunk. Megérdemelten nyertek Neymarék, de biztos, hogy a világbajnokság az teljesen más lesz. Ennek ellenére természetesen nagyon fáj a vereség.”

Xavi Hernandez, a hispánok játékmestere: „Rossz napot fogtunk ki, semmi sem működött. A brazilok gyorsabbak és agresszívabbak voltak, rászolgáltak a győzelemre.”

Sergio Ramos, a spanyol együttes védője: „Ennek a napnak is el kellett jönni, mert nem vagyunk gépek. A brazilok fantasztikusan fociztak, nekünk pedig semmi sem sikerült.” (MTI, TASR, origo)

A Konföderációs Kupával bővebben a Focitippben foglalkozunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?