Neymar egy géniusz, de Balotelli is elképesztő

ÖSSZEÁLLÍTÁSA brazil labdarúgó-válogatott 4:2-re legyőzte Olaszországot a Konföderációs Kupa 3. fordulójában, ezzel csoportelsőként jutott tovább az A csoportból.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A brazil labdarúgó-válogatott 4:2-re legyőzte Olaszországot a Konföderációs Kupa 3. fordulójában, ezzel csoportelsőként jutott tovább az A csoportból. A másik szombati találkozón Mexikó 2:1-re nyert Japán ellen, ezzel megszerezte a harmadik helyet a kvartettben.

A brazil siker után Luiz Felipe Scolari, a hazaiak szövetségi kapitánya a kétgólos Fredet, valamint a fantasztikus szabadrúgásgólt lövő Neymart dicsérte: „Fred majdnem minden mecscsen betalál, mégis vannak, akik nem szeretik, de az én szememben egyénileg és csapatszinten is sokat hozzátesz a válogatott játékához. Neymar pedig példakép lehet minden brazil és futballszerető számára, most is volt néhány emlékezetes megmozdulása. Ő egy géniusz. Látta, hogy Buffon kicsit elmozdul az egyik oldal irányába, és tudta, hogy képes eltalálni a sarkot” – dicsérte játékosát Scolari.

A meccs legszebb megmozdulása mégsem a brazil csillag, hanem az olasz fenegyerek, Mario Balotelli nevéhez fűződik – az AC Milan támadója sarokkal zseniális gólpasszt adott Giaccherininek.

„Nagyszerűen játszottunk a második félidőben – vélekedett az olaszok szakvezetője, Cesare Prandelli. – Megérdemeltük volna a döntetlent, de az olyan kiváló játékosok, mint akik az ellenfelet alkotják, könyörtelenül megbüntetik a legkisebb hibákat is.”

Az olaszok egyébként 1976 óta először kaptak két egymást követő meccsen is legalább három gólt.

A másik mérkőzésen Javier Hernandez, azaz Chicharito villogott: a Manchester United játékosa jegyezte a mexikóiak mindkét gólját Japán ellen. A csatár mindkét találatát fejjel szerezte, s a triplához is közel volt: a 91. percben büntetőt hibázott, a kipattanót pedig néhány méterről a kapu fölé vágta. (nso, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?