Német Nagydíj - Alonso győzött, tarolt a Ferrari

Hockenheim |

<p>A spanyol Fernando Alonso (Ferrari) nyerte a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíjat.</p>

A második helyen csapattársa, a brazil Felipe Massa végzett, míg a harmadik a német Sebastian Vettel (Red Bull) lett.
A kétszeres világbajnok spanyol pilóta idei második futamgyőzelmét könyvelhette el, az elsőt az évadnyitó bahreini GP-n aratta. Massa, napra pontosan egy évvel a Hungaroringen történt súlyos balesete után, nagyszerűen versenyzett. A rajt után a harmadik helyről az élre került, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta, ám ekkor - nyilvánvaló csapatutasításra - átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes Alonsónak.
A pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren) negyedik lett, míg a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) - körhátránnyal - ezúttal is csak epizódszerepet játszott - a hazai versenyen.
Nagyobb gond nélkül zajlott le a start: Massa a harmadik helyről körbeautózta Vettelt, Alonso megtartotta második helyét, míg Hamilton feljött a negyedik pozícióba.
A tízedik körben változatlanul Massa vezetett, mögötte Alonso, Vettel, Hamilton, Webber és Button következett.
A 12. kör végén megkezdődtek a kerékcserék: elsőként Vettel járt a boxutcában, aztán Alonso, Mark Webber (Red Bull), Massa és Hamilton következett.
Az élen - a huszadik körben - nagy csata zajlott le Massa és Alonso között, a spanyol két alkalommal is megpróbálta megelőzni csapattársát, de a brazil ekkor még nem hagyta magát.
A vb-címvédő brit Jenson Button (McLaren) csak a 23. körben cserélt kereket, és az ötödik helyre tért vissza.
Féltávnál semmi sem változott az élbolyban, a pilóták viszonylag békésen "vonatoztak".
A 49. körben - miután a csapatfőnök Stefano Domenicali beszólt rádión Massának, hogy Alonso a "gyorsabb" - a brazil látványosan átengedte az elsőséget a spanyolnak.
A hajrában Vettel egyre jobban megközelítette Massát, Button pedig Hamiltont vette üldözőbe, de a helyzet már nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?