Nemeček maradt a hokiszövetség elnöke

<p>Pozsony. Maratoni hoszszúságú, több mint hat órán át tartó közgyűlésen újabb négy évre Igor Nemečeket választották meg a Szlovák Jégkorongszövetség elnökévé. A kihívó Richard Lintner csalódott.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szervezetet jelenleg is irányító 53 éves Igor Nemeček 2019. június 30-áig szerzett mandátumot. „Elsősorban a rám szavazóknak szeretném megköszönni a támogatást. Az elkövetkező időszakban nagy figyelem fog rám szegeződni, remélem, hogy a programomat, amelyet a végrehajtó bizottságnak kell elfogadnia, sikerül megvalósítanunk” – hangzott Nemeček első reakciója az eredmények ismertetése után.

A 112 jelenlevő küldött mindegyike szavazott, az érvényes voksok közül 58-at kapott a regnáló elnök Nemeček, 45-öt pedig a kihívó Richard Lintner (nyolc érvénytelen szavazat mellett egy voks „hollétére” a számlálóbizottság nem adott magyarázatot).

A szavazásnál kulcsfontosságú volt, hogy a küldöttek előzetesen elutasították a nyitrai klub felvetését, amely szerint a szakmai bizottságok vezetői nem voksolhattak volna – mivel őket közvetlenül a szövetség választja ki, a javaslattevők szerint abban érdekeltek, hogy munkaadójukra szavazzanak. „Ezeknek a szavazatoknak a száma jóval több, mint az a 13 voks, amellyel vereséget szenvedtünk. Hogyha fair feltételek lettek volna, mindenki kiszámolhatja, hogy más végeredmény születhetett volna” – vágott bele az újságírók közé először érkező Lintner szavába Rastislav Pavlikovský, aki sok más neves hokishoz hasonlóan az elnökváltást szorgalmazta.

Maga Lintner nem erre a tényre akarta kihegyezni mondandóját, a vereség dacára rendkívül összeszedetten nyilatkozott, a megszokottnál kevésbé mosolygósan. „Csalódott vagyok, mert meggyőződésem volt, hogy a kongresszusnak felkínált ajánlat egyedi és erős volt. Egy világos tervet mutattunk be, amelyik olyannyira vonzó volt, hogy a vetélytársam a nagy részét felhasználta. Ez számunkra igazolja, hogy helyes irányba indultunk el. Nagyon szomorú, hogy a küldöttek nagy része nem fogadta el azt az ajánlatot, amelyet egy hatalmas csapat dolgozott ki, a közvélemény nagy-nagy támogatásával. De tiszteletben tartom az eredményt, és sok erőt kívánok a győztesnek – mondta Lintner, hozzátéve, saját szemszögéből kemény vereségként, a hokiéból pedig elszalasztott lehetőségként ítéli meg a történteket. – Nem vagyok biztos abban, hogy a jelenlegi vezetés képes lesz véghezvinni változásokat. Semmiképpen nem sajnálom, hogy vállaltam az indulást, megmutattuk, hogyan lehet dolgozni a hokiban.”

Igor Nemečeknek 2011-es megválasztása után, amikor Juraj Širokýt váltotta, nem volt ellenfele, a mostani szavazáson viszont számított rá, hogy szoros lesz az eredmény. „Tudtam, hogy nem lesz nagyon magas a rám leadott voksok száma, nagyjából erre az eredményre tippeltem – jelentette ki Nemeček, aki nem vélte úgy, hogy a szavazásra jogosult szövetségi alkalmazottak miatt előnyben lett volna. – Ezek csak puszta spekulációk, nem tudhatom, hogy a bizottságok elnökei rám szavaztak-e. A közgyűlés összetételéről is a küldöttek döntöttek, nincs miről spekulálni.”

Nemeček megköszönte ellenfelének, hogy korrekt kampányt folytatott, majd arra is emlékeztetett, hogy Lintner programjának több pontján már eddig is dolgoztak a szövetségben. Nemeček elismerte, fura helyzet volt számára, hogy sok olyan jégkorongozó – pl. Šatan, Bondra, Chára, Marián Hossa – támogatta ellenfelét, akivel a kétezres évek elején a válogatott mellett dolgozva együtt élte át a legnagyobb vb-sikereket. „Sportosan fogtam fel ezt a kérdést, mert csak egyikünk nyerhetett. Sok szép pillanatot éltem át velük, de ilyen az élet – jegyezte meg Nemeček, aki csak egy pohár pezsgővel fog ünnepelni, mivel elmondása szerint nagyon kimerült az elmúlt hónapokban. – Részt vettem a májusi világbajnokság körüli teendőkben, közben elkezdődött a kampány, és a szövetség napi ügyeit is intézni kellett. Ellenfelem így előnyben volt, mert csak a választásokkal kellett törődnie. Most picit pihenek, és a közeljövőben nyilatkozok majd arról is, ki lehetne a válogatott új szövetségi kapitánya.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?